.

We Are Men pilotkritika: néha a parádés szereposztás se elég

Írta: RaulReal | 2013. október 03. 21:30
A CBS-nél nagyon tudnak, és a szitkomgyártás fellegvárának is nevezhetjük könnyedén az amerikai országos csatornát. Náluk fut sok éve sikerrel az utolsó évadát elkezdett Így jártam anyátokkal, napjaink egyik legnézettebb vígjátékai, a Két pasi - meg egy kicsi és az Agymenők, na meg 15 millió fölötti nézettséggel kezdett Robin Williams új szériája, a The Crazy Ones is. Annak ellenére, hogy a Holt költők társaságából ismert felejthetetlen irodalomtanára, Williams már csak önmaga megfáradt árnyéka, mégis könnyedén tett le az asztalra jó számokat. A We Are Men című újonc azonban bizonyítja, van, amikor a legjobbak is mellényúlnak.
Mert a tévécsatorna ezzel a próbálkozásával igencsak komoly luftot rúgott, kínszenvedés volt végignézni a hétfő este bemutatott pilotot, ami túl sok jót ígért. Ha ránézünk a szereposztásra, olyan sztárokat találunk a főszereplők között, mint a Slidersből és a Jog/Ászokból ismerős Jerry O’Connell, vagy éppen a Monk - Flúgos nyomozó főszerepét sok évig játszó Tony Shalhoub, na meg a Kalandférgek felejthetetlen Kumarja, Kal Penn. A történet nagyjából annyiból áll, hogy adott egy lúzer srác, akit Christopher Nicholas Smith alakít és akit a Wilfredből ismert szőke csaj, Fiona Gubelmann otthagyja az oltárnál. Így hát fogja magát hősünk, és egy apartmanházba költözik, hogy ott kisírja magát néhány agglegény vállán. Igen, itt jön a képbe O'Connell, Shalhoub és Penn. Mindegyiküknek megvan a maga aberrációja, van amelyikük a fiatal, keleti lányokra moccan rá, van, aki a házasságával bajlódik, a Sliders zsenigyereke pedig szimplán egy saját magát is unó gyökér. A We Are Menben vannak jó csajok, altesti poénok, de az egész az ízléstelenség határmezsgyéjén mozog. Kissé átlépve a határt.
Kezdésnek ez az oltárnál elhagyásos kezdés rögtön a Happy Endings - Fuss el véle! című szitkomból lett átemelve, de ezzel persze még gond sincs. Működhetne a recept, ha valaki felrázná a színészeket, hogy adjanak bele többet az alakításukba. Az írókat pedig szélnek eresztenék, és hoznának újakat, hogy eredetibb ötletekkel, vicces jelenetekkel operálva érjenek fel a CBS hírnevéhez. A We Are Men egyik legnagyobb hibája nem az, hogy lenézi a női nemet. Hisz ez egy, a férfiközönségre építő sorozat lenne. Hanem az, hogy az ember elvétve se talál benne vicces jelenetet. A tényleges vicc azonban, amin mi is csak sírva tudunk nevetni, hogy pár részre mégis kitartunk, ugyanis nem lehet, hogy ezzel a szereposztással ilyen gyenge szériát hoztak össze a készítők! Egyszerűen nem. Értékelés: Az igazság az, hogy ezeket a sorozatsztárokat még egy sötétben játszódó kamarafilmben is megnéznénk, miközben a telefonkönyvből olvasnak fel részleteket, a We Are Mennek pedig talán épp ez hiányzik. Hogy eldobják a forgatókönyvet, összeeresszék Shalhoubékat pár jó csajjal és hagyják, hogy maguktól improvizáljanak. A végeredmény talán még úgy is jobb lenne ennél, hisz a szitkom mindössze 3/10-es értékeléssel hoz szégyent a CBS-re. Ezt is csak a bikinis jelenetek miatt kapja, meg mert emlékszünk arra, milyen jó volt anno a Sliders és a Monk.

További hírek

Hasonló baki látható az első Star Wars sorozatban, mint a Trónok harca 8. évadában

The Mandalorian félévad kritika: Hét helyett két mesterlövész is elég a Star Wars sorozatbanHozzászólások