.

Ez történt a 2012-es Comic-Conon: febolydult a tévés világ

Írta: RaulReal | 2012. július 17. 18:08
San Diegóban összeült a filmes, tévés, képregényes szakma apraja-nagyja, és megünnepelték magukat. Nagyjából erről szól a Comic-Con, amellett, hogy a rajongók őrült jelmezeket öltenek magukat és kismillió hír, trailer kerül napvilágra. Először is, Facebook oldalunkat telinyomtuk az eseménnyel kapcsolatos plakátokkal, ami körképet adhat arról, hogy milyen stílusban zajlott a "fesztivál". A csontig hatoló The Walking Dead posztertől kezdve volt itt minden, a Dr. Csont noir-os ötletétől kezdve egészen A rejtély kopasz, öltönyös-kalapos rosszarcú alakjain át Spartacus véres botjáig. Persze rosszul sikerült ötletekből se voltunk híján, aki csak látta, szörnyülködött a Szépség és a Szörnyeteg főszereplőin. A CW-nek egyébként nem csak ez az - egyébként igen elhibázott és kislányosan egyszerű - új produkciója volt palettán a rendezvényen, ugyanis érkezik majd az Arrow is, ami a Smallville-hez hasonlóan szuperhősös anyag lesz és a pilot minőségéről nem más fog gondoskodni, mint a Trónok harca egyik háttérmunkása, David Nutter, aki az első két részt rendezi. Az első bővebb anyagokat itt, ezen a rendezvényen láthattuk a produkcióról, ezen a képen például a főhős áll keményen, készen arra, hogy bárkit lenyilazzon. Emellett az Agymenők, a Nikita és a Vámpírnaplók is új posztereket kaptak, ezek errefelé megtekinthetők a Hollywood Reporternek köszönhetően. Az első bombát a Ubisoft robbantotta, amikor a játékfejlesztő stúdió bejelentette, hogy Steven S. DeKnighttal és a főszereplő Liam McIntyre-ral együttműködésben elkészítik a Starz legsikeresebb sorozatának, a Spartacusnak a játékverzióját. A produkcióban a címszereplővel és Crixusszal is lehetünk majd, és végiggyalogolhatunk a dicső aréna véráztatta homokján a Spartacus: Legends címmel boltokba kerülő adaptációban. Egy-két semmitmondó kép már világot látott az átiratból, például ez itt, azon kívül azonban, hogy egy tipikus akcióhent lesz, mást nem tudunk egyelőre a sztoriról. Marketing húzásnak azonban jó ötlet ez is, hiszen a következő évad lesz az utolsó, amint azt régóta tudjuk már. A Szépség és a Szörnyeteg óriási hangsúlyt kapott egyébként a rendezvényen, Kristin Kreukék elmondták, szívesen vennék, ha a Smallville arcai közül egy-kettő beugrana hozzájuk is szerepelni, ezzel a sorozattal pedig hivatalosan újra divatban vannak a mesék.
A CBS-en hamarosan elindul majd az Elementary című nyomozós sorozat, amiben képünkön látható Lucy Liu alakítja majd Watsont, aki így igen! Nő lesz! Régebben is voltak már ilyen húzások, amik próbálták kicsit felkavarni a legendás detektív rajongóinak állóvizét. Rob Doherty elmondta, amikor háttérkutatást végzett Arthur Conan Doyle karakteréről rájött, hogy Sherlock nem csak az emberekkel volt nehéz helyzetben, de a nőkkel is rosszul jött ki, így ebben a szériában mindennél rosszabb helyzetbe hozzák a főhőst. Mert ember is lesz (nem űrlény) Watson és nő is. A rajongói felháborodás miatt volt szükség természetesen a magyarázkodásra, ami a Comic-Conon is tapasztalható volt. A badass karakterek közül természetesen jelen volt a Nikita stábja is, itt a kíváncsiabbak tájékozódhatnak kedvenceik rövidtávú sorsáról. Az egyik legnagyobb tévés visszatérő idén Yvonne Strahovski, őt szintén a badass szekcióba soroljuk, a Chuckban megmutatta, mennyire tud verekedni, a Showtime sokévados, gyilkolászós sorozatában a Dexterben betöltött szerepéről pedig ebben a videóban mesél. Ami ennél is érdekesebb, hogy ismét összeült a legendás, de igen rövid életű Firefly gárdája is, az azóta Avengerst is rendező Joss Whedon, a Castle főszereplője, Nathan Fillion és a Terminator: Sarah Connor Krónikáiból is ismerős Summer Glau is ott volt a panelon, együtt sírtak és nevettek, ahogy felidézték kedvenc jeleneteiket és sajnálkoztak a korai kasza miatt. Mivel ugye a széria most 10 éve távozott az élők sorából, így adott, hogy készítenek egy "special" epizódot hozzá, amit a Science Channel fog leadni és egyórás hosszúságú lesz.
Emellett négyperces trailert kapott a The Walking Dead, bemutatkozott az igencsak sokak által várt 666 Park Avenue, mégpedig Terry O'Quinn születésnapját ünnepelve. Újabb lost-os tér vissza a képernyőkre. A Dr. Csont új évadjából is elspoilereztek azért pár dolgot, ha már ott volt a stáb nagy része, köztük Emily Deschanel is. Az HBO-t sem szabad ám kihagyni, az ő sikersorozatuk, a Trónok harca is ott volt a rendezvényen, volt rengeteg kiállított bábu, cosplayesek, közös stábfotó, ezek nagy része a hivatalos facebook lapon kint is van. Fontos megemlíteni, hogy a Comic-Conon mutatkozott be 14 új arc, erről írtunk is bővebben, a posztereket is megmutattuk, amikkel hangolt a sorozat a rendezvényre. Arról azonban nem szóltunk, mennyire szexire vette a figurát George R. R. Martin, aki a panelt vezette. Az író legfontosabb témájának a rendezvényen ugyanis nem mások bizonyultak, mint a mellek. Nem a karakterek sorsa, a harmadik évad és a könyv kettébontásának problémája, hanem a mellek. Tévedés ne essék, természetesen női mellekről beszélt legfőbbképp a művész. Martin ugyanis elmondta, imád szexjeleneteket írni. A rendezvényen ott volt Emilia Clarke, Alfie Allen és Oona Chaplin is, amint az azonban már kiderült korábban Kit Haringtonnak sérülés miatt ki kellett hagynia az összeröffenést. A panel három részletben mozgásban is megtekinthető itt, a második részlet itt, a harmadik befejező pedig itt. Bábuk:
Hodor shake. Rázva, nem keverve:
A Vámpírnaplók stábja is kint volt a Comic-Conon, ők a változás szeléről és egy új irányról beszéltek, tekintve, hogy a negyedik évadban Elena vámpírrá alakul, Nina Dobrev számára pedig nyilvánvalóan a legnagyobb kihívás az lesz, hogy különbözően játssza el a vámpír Gilbert lányt és Katherine-t. Egy új elem is lesz jövőre a sorozatban: vámpírszex. Anna Torv A rejtélyről nyilatkozott, az eljövendő könnyes búcsúról, azonban a Comic-Con a közeljövőben látható kezdetekről sem feledkezett meg, ugyanis bővebben szó esett David S. Goyer új produkciójáról, a Da Vinci's Demonsról. Ennek posztere itt látható:
A Breaking Bad idén is közönségsiker volt Walter White-ék 4000 széket töltöttek meg. Az Agymenők stábja a hatodik évadról nyilatkozott, Wolowitz űrkalandjáról, a Penny és Leonard előtt álló nehézségekről és arról, hogy Rajnak lesz-e valaha csaja. Az FX motorbringás keménykedése, a Sons of Anarchy ötödik évada premierdátumot kapott, ami 2012. szeptember 11-e lesz. Az interjú mellett az is kiderült, hogy A rejtély utolsó részét maga J.H. Wyman rendezi. Meg kell említeni, hogy a FOX dalárdája, a Glee is lelőtt 13 spoilert a negyedik évadból, a True Blood ötödik évadának hátralévő részében pedig még három románc alakul ki. Legalább. Végül, de nem utolsó sorban pedig örömhír, hogy a Dexterből újabb játékot készítenek, hátha jobb lesz, mint az eddigiek. Michael C. Hall is részt vesz a fejlesztésben, a hangját adja a produkcióhoz. További stábfotók, a leghíresebb országos és kábeles sorozatok sztárjaival, az Entertainment Weekly fotósának köszönhetően:
A tévés rajongók is feldobták a Comic-Con hangulatát:

További hírek

A vártnál előbb véget ér a Netflix egyik legfelkapottabb európai sorozata

A Gyűrűk Ura filmek három kulcsszereplője is felbukkanhat az új előzménysorozatbanHozzászólások