A Star Trek: Discovery a CBS All Access nevű digitális platformján mutatkozott be 2017 szeptemberében, a produkció pedig már premierje előtt sok nehézségen ment keresztül. Bryan Fuller, a Hannibal és a Pushing Daisies készítője ugyanis még a fejlesztés korai fázisában kiszállt a készítőgárdából, a helyére Gretchen J. Berg és Aaron Harberts érkeztek showrunnernek. Ők az első évadot sikeressé tudták tenni, a CBS be is rendelte a folytatást, azonban kiderült, hogy a Discovery íróival többször is embertelen hangvételben beszéltek, így a duót kirúgták. A helyükre az az Alex Kurtzman érkezett, aki jól ismeri a Star Treket, hiszen a 2009-es és a 2013-as mozifilmeken is dolgozott forgatókönyvíróként.

Kurtzmannel sajtóértesülések szerint hosszú távú szerződést kötöttek, mely 5 évre szól. Ennek keretében több produkció is elkészülhet, ezek között lehet egy, a Csillagflotta Akadémián játszódó sorozat, egy Khan karakterére épülő miniszéria. Valamint jöhet még egy animációs sorozat és még egy minisorozat, amiről még semmit nem lehet tudni.

A Hollywood Reporter írta meg a hírt elsőként, hogy jöhet egy, a Star Trek: Az új nemzedék főhősére, Picard kapitányra épülő sorozat is. A karaktert az 1987 és 1994 között futó szériában ismerhette meg a közönség, akit később a Deep Space Nine-ban is láthattunk felbukkanni. A kvázi folytatásban is Stewart alakítaná a legendás figurát, de a pletykák alapján egyelőre a tárgyalások még korai fázisban járhatnak. A Star Trek: Az új nemzedék 7 évadot és 178 részt ért meg, a produkciót majdnem egyedülálló módon több mint 50 Emmy-díjra jelölték, mialatt futott, ezek közül 18-at be is zsebelt. Itthon a TV3, az RTL Klub, a VIASAT3 és az AXN Sci-fi vetítette Az új nemzedéket.

hirdetés
hirdetés

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor