Egykoron hatalmas népszerűség övezte idehaza is a kórházas sorozatokat, a Vészhelyzet, de még A Grace klinika egy-egy epizódjára is több százezren, volt hogy millióan is kíváncsiak voltak. Az országos adók kínálatáról azonban mára mondhatni kikoptak az ilyen témájú sorozatot, és csak a Dunán nézhetünk orvosos drámákat. A tengerentúlon az elmúlt években több, kórházban játszódó sorozat is képernyőre került, de csak most értünk el oda, hogy az egyik hazánkba is megérkezzen.

Az igaz történetek ihlette Code Black producerei közt megtaláljuk Ryan McGarry doktort is, aki saját élményeiből készítette az azonos című dokumentumfilmet, amely alapjául szolgált a magyarul Vészhelyzet: Los Angeles címmel érkező sorozatnak. Az AXN február 6-én este 9 órakor mutatja be a széria első epizódját, mely friss részekkel hétfő esténként jelentkezik majd. A történet középpontjában a Los Angeles-i Angels Memorial kórház sürgősségi osztálya áll, ahova négy új rezidens érkezik. Ezen az osztályon azonban semmi sem gyerekjáték, az élet vagy a halál néha perceken múlik és sokszor a betegeken csak a csoda segíthetne.

A sorozat főszereplőjét, a sürgősségi osztály vezetőjét Marcia Gay Harden (A köd, A szürke ötven árnyalat, Út a vadonba) alakítja, a főápolót pedig Luis Guzmán (Oz, Narcos) játssza. A Vészhelyzet: Los Angeles 2015 szeptembere óta látható az Amerikai Egyesült Államokban, jelenleg a második évada van adásban. Az első két évad 34 részből áll majd, az esetleges harmadik évadról azonban még nincsenek hírek. A sorozat pedig csak a magyar címét látva tűnik a Vészhelyzet (ER) folytatásának, de a kettő produkciónak nincs köze egymáshoz.

hirdetés
hirdetés

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor