.

Újabb három sorozatot nem folytat az RTL

Írta: KTL | 2017. április 18. 22:49
Tavaly nyáron írtuk meg, hogy három ismert sorozatot nem folytat az RTL Magyarország. A Grace klinika, a Vámpírnaplók és a Gossip Girl - A pletykafészek közül előbbit folytatta a Prime, de az utóbbi kettő széria új évadát azóta se mutatta be senki. Most újabb produkciók rajongói felé van rossz hírünk, ugyanis az RTL Magyarország még három sorozat folytatását nem vásárolta meg - tudta meg a SorozatWiki. A Glee - Sztárok leszünk! 2010-ben indult az RTL Klubon, de már az első évada sem volt sikeres. A rossz nézettségi eredmények miatt a csatorna nagyon hosszú ideig pihentette a szériát, majd végül három és fél éves szünet után, 2014-ben érkezett meg a második szezon.
Az újabb etapokra már nem kellett ennyit várni, a harmadik 2015-ben került képernyőre, míg a negyedik évadot tavaly nyáron pár hét alatt darálta le a csatorna. A Glee hazai nézői a folytatásra azonban hiába várnak, ugyanis az RTL nem vette meg az 5. szezont, így sem az RTL Klubra, sem a cégcsoportba tartozó valamelyik kábelcsatornára nem tér vissza a produkció. Amerikában 2015 tavaszán ért véget a sorozat, összesen 6 évad készült belőle. A Homeland - A belső ellenség 2013-ban indult az RTLII-n. Az egyik legjobb akciósorozat azonban a magyar nézők körében nem volt túl nagy siker, így 2014-ben a sorozat második évada már csak késő este volt látható. 2015-ben megérkezett a széria harmadik etapja is, majd 2016 elején ugyan éjszaka, de országos csatornán, az RTL Klubon is bemutatkozott a produkció első évada. A sorozat negyedik szezonja tavaly nyáron és ősszel került képernyőre, az évenkénti új etap bemutatása azonban idén megszakad.
Az RTL Magyarország ugyanis nem vette meg a Homeland ötödik évadát, így sokak bánatára ez a sorozat sem folytatódik egyelőre Magyarországon. Több hazai tévéadó profiljába is beleillik a széria, így abban lehet reménykedni, hogy később valaki más megveszi az újabb etapokat. A tengerentúlon nagy siker a Homeland, a hatodik évad pár napja ért véget és jövőre érkezik a hetedik szezon is. Az Egy rém modern család, Modern család címmel elsőként az HBO csatornáin volt látható. Később nem fizetős csatorna is bemutatta a sorozatot, ugyanis megvette az RTL Magyarország és előbbi címmel az RTLII-n tűzte képernyőre. Ezen az RTL-es csatornán a széria második etapja is látható volt, majd később az RTL+ a produkció első négy szezonját adta le. A sorozat ötödik évadát az HBO Comedy után azonban nem RTL-es tévéadó, hanem 2014-ben a Comedy Central mutatta be.
A humorcsatorna visszatért az HBO-s címhez és Modern családként azóta újabb epizódokat is képernyőre tűzött a szériából. Felmerül a kérdés, hogy valamelyik RTL-es csatornán folytatódik-e produkció. Az RTL Magyarország itt is úgy döntött, hogy nem veszi meg az Egy rém modern család ötödik évadát sem. A három sorozat közül a Glee - Sztárok leszünk!-ért és Homeland - A belső ellenségért nagy kár, hisz kizárólag az RTL csatornáin voltak láthatóak. Tény azonban, hogy egyik sem volt sikeres itthon, így érthető ha a cégcsoport vezetése úgy döntött, hogy nem veszi meg az új évadait. Az Egy rém modern család esetében viszont mivel az HBO amúgy is adta és a Comedy Cental nagyon gyorsan átvette, így annyira nem számít, hogy az RTLII-n vagy az RTL+ csatornán nem lesz látható a folytatás. (Fotók: RTL Klub, RTLII, RTL+)


További hírek

Megérkezett a TV2 új magyar sorozatának első beharangozó videója

Vasárnap új évaddal tér vissza az RTL Klub egyik főzős műsora

Jövő héten szünetre küldi az egyik legismertebb sorozatát az RTL Klub

Újabb műsorváltozás: az RTL fegyverével támad szombaton a TV2Hozzászólások