.

Újabb három sorozatot nem folytat az RTL

Írta: KTL | 2017. április 18. 22:49
Tavaly nyáron írtuk meg, hogy három ismert sorozatot nem folytat az RTL Magyarország. A Grace klinika, a Vámpírnaplók és a Gossip Girl - A pletykafészek közül előbbit folytatta a Prime, de az utóbbi kettő széria új évadát azóta se mutatta be senki. Most újabb produkciók rajongói felé van rossz hírünk, ugyanis az RTL Magyarország még három sorozat folytatását nem vásárolta meg - tudta meg a SorozatWiki. A Glee - Sztárok leszünk! 2010-ben indult az RTL Klubon, de már az első évada sem volt sikeres. A rossz nézettségi eredmények miatt a csatorna nagyon hosszú ideig pihentette a szériát, majd végül három és fél éves szünet után, 2014-ben érkezett meg a második szezon.
Az újabb etapokra már nem kellett ennyit várni, a harmadik 2015-ben került képernyőre, míg a negyedik évadot tavaly nyáron pár hét alatt darálta le a csatorna. A Glee hazai nézői a folytatásra azonban hiába várnak, ugyanis az RTL nem vette meg az 5. szezont, így sem az RTL Klubra, sem a cégcsoportba tartozó valamelyik kábelcsatornára nem tér vissza a produkció. Amerikában 2015 tavaszán ért véget a sorozat, összesen 6 évad készült belőle. A Homeland - A belső ellenség 2013-ban indult az RTLII-n. Az egyik legjobb akciósorozat azonban a magyar nézők körében nem volt túl nagy siker, így 2014-ben a sorozat második évada már csak késő este volt látható. 2015-ben megérkezett a széria harmadik etapja is, majd 2016 elején ugyan éjszaka, de országos csatornán, az RTL Klubon is bemutatkozott a produkció első évada. A sorozat negyedik szezonja tavaly nyáron és ősszel került képernyőre, az évenkénti új etap bemutatása azonban idén megszakad.
Az RTL Magyarország ugyanis nem vette meg a Homeland ötödik évadát, így sokak bánatára ez a sorozat sem folytatódik egyelőre Magyarországon. Több hazai tévéadó profiljába is beleillik a széria, így abban lehet reménykedni, hogy később valaki más megveszi az újabb etapokat. A tengerentúlon nagy siker a Homeland, a hatodik évad pár napja ért véget és jövőre érkezik a hetedik szezon is. Az Egy rém modern család, Modern család címmel elsőként az HBO csatornáin volt látható. Később nem fizetős csatorna is bemutatta a sorozatot, ugyanis megvette az RTL Magyarország és előbbi címmel az RTLII-n tűzte képernyőre. Ezen az RTL-es csatornán a széria második etapja is látható volt, majd később az RTL+ a produkció első négy szezonját adta le. A sorozat ötödik évadát az HBO Comedy után azonban nem RTL-es tévéadó, hanem 2014-ben a Comedy Central mutatta be.
A humorcsatorna visszatért az HBO-s címhez és Modern családként azóta újabb epizódokat is képernyőre tűzött a szériából. Felmerül a kérdés, hogy valamelyik RTL-es csatornán folytatódik-e produkció. Az RTL Magyarország itt is úgy döntött, hogy nem veszi meg az Egy rém modern család ötödik évadát sem. A három sorozat közül a Glee - Sztárok leszünk!-ért és Homeland - A belső ellenségért nagy kár, hisz kizárólag az RTL csatornáin voltak láthatóak. Tény azonban, hogy egyik sem volt sikeres itthon, így érthető ha a cégcsoport vezetése úgy döntött, hogy nem veszi meg az új évadait. Az Egy rém modern család esetében viszont mivel az HBO amúgy is adta és a Comedy Cental nagyon gyorsan átvette, így annyira nem számít, hogy az RTLII-n vagy az RTL+ csatornán nem lesz látható a folytatás. (Fotók: RTL Klub, RTLII, RTL+)


További hírek

Kiderült, mikor folytatódik itthon az egyik népszerű amerikai sorozat

Új műsorral térhet vissza Liptai Claudia a képernyőre

Újabb műsorváltozás az RTL Klubon, éjszakára pakolják az egyik sorozatukat

Reagál a TV2, azonnali hatályú, nagy műsorváltozás lesz náluk isHozzászólások