Az elmúlt hetekben több RTL-es sorozat folytatásáról is írtunk és ezt a jövő héten is megtesszük. Most azonban rossz híreket kaptunk a csatornától, melynek nagyon sokan nem fognak örülni. Az RTL Magyarország három ismert sorozatból sem fogja megvenni a következő évadot, így nem folytatódnak – tudta meg a SorozatWiki.

A Grace klinika 2006-ban indult az RTL Klubon. Sokáig a Vészhelyzet után volt látható – nagy sikerrel -, de az utóbbi években jelentősen csökkent a nézettsége. A csatorna minden évben elhozta a sorozat új évadát, majd 2013-ban egy hosszabb pihenőre küldte.

Két és fél év után idén januárban indult el A Grace klinika 9. évada és a múlt héten ért véget. Az RTL azonban úgy döntött, hogy nem veszi meg a 10. szezont, így sem az RTL Klubon, sem a kábelcsatornáin nem folytatódik a sorozat. A hazai rajongók utolsó reménye a magyar FOX lehet, mely nemrég elkezdte elölről vetíteni a produkciót, méghozzá napi szinten. Úgy tudjuk, hogy egyelőre 7 évadot vettek meg és arról, hogy ezután folytatják-e, csak később döntenek. Amerikában eddig 12 etap ment le és ősszel érkezik a 13. is.

hirdetés

A Vámpírnaplók magyarországi premierje 2010-ben volt az RTL Klubon. Az első két évad ezen a csatornán is került képernyőre, majd 2012-től egy hosszabb szünet következett. A folytatás 2014-ben érkezett meg, de már az RTL kábelcsatornáira. A sorozat 3. és 4. évadai a Coolon és az RTL+ csatornákon egy óra különbséggel, szinte egyszerre voltak láthatóak.

A legutóbbi 5. szezon 2016. januárban indult a Coolon és pár hete fejeződött be. Az RTL Magyarország azonban ennél a sorozatnál is úgy döntött, hogy nem vásárolja meg a 6. évadot, így a Vámpírnaplók sem folytatódik náluk. A szinkronos nézők szintén csak abban reménykedhetnek, hogy később átveszi egy másik csatorna a sorozatot. Amerikában egyébként eddig 7 szezon volt látható és ősszel indul a vadonatúj 8. etap.

A Gossip Girl – A pletykafészek 2008-ban indult az RTL egyik legerősebb kábelcsatornáján, a Cool-on. Az első három évadot elsőként itt is mutatták be, majd később az RTL Klubra és az RTLII-re is megérkezett a széria. Másfél év szünet után a Cool helyett az RTLII-n folytatódott a sorozat és a 4. évad egy hónap alatt, napi vetítéssel képernyőre is került.

Ezután ismét egy hosszabb pihenő következett és végül 2015 tavaszán, szintén pár hét alatt a produkció 5. szezonja is képernyőre kerül. Az RTL sajnos ezt a sorozatot sem folytatja, pedig már csak az utolsó évada lenne hátra, mely mindössze 10 részből áll. A tengerentúlon még 2012-ben lement a 6. etap.

A Grace klinika és a Vámpírnaplók abbahagyása a rajongók számára biztosan nagyon bosszantó, de ha az RTL számára nem hoz jó nézettséget, akkor talán érhető hogy abbahagyják. Simán van rá esély, hogy később egy-egy másik csatorna átveszi őket és nem több éves lemaradással fogja elhozni az új évadokat. A Gossip Girl esetében viszont nem arról van szó, hogy még több évadnyi epizód lenne hátra, így érthetetlen, hogy miért nem tudják megvenni az utolsó 10 epizódot. (Fotók: RTL Klub)

hirdetés

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát

Vadonatúj, nagyszabású, logikai vetélkedő érkezik idén a TV2-re

Még idén érkezik a Házasság első látásra 2. évada a TV2-re