1981-ben mutatták be A tengeralattjáró című német filmet. Lothar-Günther Buchheim azonos című regényéből Jürgen Prochnow főszereplésével készült mozifilm, melyet több Oscar-díjra is jelöltek. A film története a második világháború idején játszódik, az események középpontjában pedig egy német tengeralattjáró és legénysége áll. A fedélzeten csupa fiatal és tapasztalatlan férfi dolgozik, akiket meggyőzött a náci propaganda, és nagy lelkesedéssel vetik bele magukat a szövetségesek elleni küzdelembe. Saját bőrükön tapasztalják meg az acélkoporsóban vívott idegőrlő és kimerítő harcot.

Közel negyven évvel a film bemutatója után 2018-ban megérkezik a folytatás. A nyolc, egyenként egy órás epizódból álló sorozat szintén A tengeralattjáró címet viseli, és november 23-tól lesz látható a Sky csatornán. A klasszikus film magyar rajongóinak sem kell sokat várnia a premierre, ugyanis november 26-án, 21:00-kor dupla résszel Magyarországon, az Epic Dramán is elindul A tengeralattjáró. A sorozat a film története után egy évvel később, 1942-ben játszódik. A középpontban egy új német hadihajó, az U-612 áll, mely első útjára és bevetésére készül egy fiatal kapitánnyal a fedélzetén.

A sorozat főszerepét Rick Okon alakítja, mellett láthatjuk majd mások mellett a Trónok harcában Jaqen H”ghar-t megformáló Tom Wlaschihat, Vincent Kartheisert (Mad Men – Reklámőrültek, Angel), James D”Arcyt (Egy call girl titkos naplója) és Lizzy Caplant is (Masters of Sex).

hirdetés
hirdetés

Ez a 18 produkció érkezik májusban a Disney+-ra

Általában bemennek a gólok - interjú Kapitány Ivánnal, a Gólkirályság kreátorával (x)

16. heti nézettség - Nagy siker lett A renitens 1. évada

Félmillió forintos büntetést kapott a TV2 Csoport

Ettől a héttől átalakulnak az RTL vasárnap estéi

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en