Az otthoni bezártság alatt a legtöbb embernek a szokásosnál több szabadideje lett, mely korlátozva van, hogy mikre fordítható. Ez az időszak tökéletes új sorozatok elkezdésére, a következő hetekben pedig több vadonatúj magyar széria is indul az RTL Klubon, melyekbe mindenképpen érdemes lehet belenézni! Az első ilyen a Mellékhatás lesz. 2018 októberében jelentette be az RTL Magyarország, hogy egy vadonatúj orvosi thriller sorozatot készít. A széria indulására egészen mostanáig kellett várni, így sokan kíváncsiak már rá. A Mellékhatás tévés premierje ma este 21 órakor lesz az RTL Klubon és innentől minden szombat este képernyőre kerül. A 2015-ös hazai sorozatbumm óta ez lesz a csatorna első saját fejlesztésű heti szériája.

A produkció azonban nem csak emiatt miatt különleges, hanem a nagyon egyedi témaválasztása és a minőségi szereposztása miatt is. A történet középpontjában egy fiatal orvos, Zoltán (Adorjáni Bálint) van, aki műhibát követ el egy milliárdos vállalkozó (Nagy Zsolt) felesége (Tenki Réka) kezelése kapcsán, mely miatt komoly bajba kerül. Ezután az egzisztenciáját és az életét féltve erkölcsileg megkérdőjelezhető döntéseket hoz. Felesége, Bera (Borbély Alexandra) csak a családjának él, de ennek ellenére a házasságuk a nézők szeme láttára esik szét. A sorozat bemutatja még a családi rokon Anna (Sztarenki Dóra) életét, aki elhagyja a lehúzó közeget, amiben felnőtt és felvállalja az anyaság szerepét, amitől annyira retteg.

A sorozat azokról is szól, akik minden áron gyereket szeretnének, de biológiai okokból ez lehetetlen. És azokról, akik bérbe adják a testüket, hogy másoknak szüljenek, valamint, akik nem akarnak gyereket és nem értik, mások miért szeretnének minden áron. Vagy nem akartak, mégis lett. És azokról is, akinek nincs gyereke, de nagyon félnek attól, hogy milyen lesz, amikor lesz. Nem utolsó sorban pedig a béranyaságról, egy humán reprodukciós eljárásról, ami olyan, mint minden emberi találmány: lehet jóra és rosszra is használni, és amely Magyarországon és a világ legtöbb országában törvénytelen eljárás.

hirdetés

A széria vezető készítői az elmúlt években olyan sikersorozatoknál bizonyítottak, mint a Válótársak és A Tanár. A Mellékhatást Kovács Dániel Richárd rendezte, a vezető forgatókönyvíró Gasztonyi Kálmán, az operatőr Gosztola Schenker Ábris, a showrunner Herman Péter. A produkció azonban nem csak az RTL Klubon nézhető, hanem minden egyes epizódja a tévés premier előtt egy héttel látható az RTL Most+ felületén is. Az RTL Magyarország prémium platformját a Vodafone-UPC, a Tarr Kft, a Sághy Sat Kft és a Telenor-MyTV tévés előfizetői vehetik igénybe. Hogyan küzdi le erkölcsi aggályait a fiatal orvos, hogy helyrehozza a véglegesnek tűnő műhibát? Hogyan működik a béranyaság? Kiderül szombatonként 21:00-kor az RTL Klubon!

(A cikket az RTL Magyarország támogatta.)

hirdetés
hirdetés

Nyáron, de nem a korábban kiszivárgott napon érkezik a legújabb Star Wars sorozat

Drága örökösök, Mellékhatás, Szujó Zoltán, VV vetítés - itt az RTL összes friss bejelentése

Gundel Takács Gábor lesz az idei Televíziós Újságírók Díjának műsorvezetője

Ezt tudni a Hazatalálsz ma induló 2. évadáról (x)

2024-ben visszatér a Kalandra Fal és az Álarcos énekes - évértékelő interjú Kolosi Péterrel

Vastag Csaba fontos szerepet kapott a Megasztárban