A Trónok harca hatására a közelmúltban Horvátországot – ezen belül főleg Dubrovnik városát – és Észak-Írországot is ellepték a sorozatrajongó turisták, ezzel komoly gondokat is okozva. Most a Csernobil című új, 5 részes minisorozat váltott ki hasonló hatást az emberekből, az ukrán Pripyatban ugyanis feltűnően megnőtt a külföldi látogatók száma. Ez az a szellemváros, amelyben főleg az atomerőműben dolgozók és családjaik laktak, akiket csak némi késlekedés után telepítettek ki a katasztrófa után.

A Reuters cikke alapján az elmúlt évben 70 ezren érkeztek a kihalt településbe turistaként, mióta azonban az HBO szériája bemutatkozott, a foglalások száma érezhetően, 40 százalékkal megnőtt. Pripyatban a sugárzásnak a mai napig hatása van, de érdekes módon a természet a közelmúltban burjánzani kezdett és elkezdte visszafoglalni azt, ami az övé. A SoloEast nevű ukrán cég vezetője szerint május óta 30 százalékkal megnőtt azoknak a száma, akik Csernobilt felfedezni érkeztek és a nyári hónapokban is rekordlátogatottságra számít a turizmussal foglalkozó vállalkozás.

Egy angol nyelvű túra nagyjából 28 ezer forintba kerül, a szervezők szerint az érdeklődők minimális sugárzást kapnak ezalatt, kevesebbet, mint amennyi egy 9 órás repülőút alatt érné őket.

hirdetés
hirdetés

Ez a 18 produkció érkezik májusban a Disney+-ra

Általában bemennek a gólok - interjú Kapitány Ivánnal, a Gólkirályság kreátorával (x)

16. heti nézettség - Nagy siker lett A renitens 1. évada

Félmillió forintos büntetést kapott a TV2 Csoport

Ettől a héttől átalakulnak az RTL vasárnap estéi

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en