.

Mennyire sikeres a ValóVilág 10. évada?

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2021. január 18. 16:10
A ValóVilág novemberi indulása óta folyamatosan kérdezik az olvasóink, hogy sikeres-e és milyen számokat hoz a produkció jubileumi, 10. évada. Mivel a reality az egyik legnagyobb épp futó saját gyártású műsor, de a heti nézettséges elemzéseinkben általában nem foglalkozunk kábeles tartalmakkal, ezért most külön elemzésben vizsgáljuk meg, mennyire teljesít jól az RTLII-n látható, Paprika Studios által gyártott valóságshow a 18-49-es korosztályban.
A ValóVilág powered by Big Brother november 14-ei indulása és január 11., múlt hétfő között 59 alkalommal jelentkezett. Addig a produkció átlagosan 5,3 százalékos közönségarányt hozott, mely az RTLII 3,1 százalékos főműsoridős átlagához képest kifejezetten jó eredmény. A leggyengébb adása 2,3 százalékkal december 24-én volt - de érthető módon karácsonykor nem annyira realityt akarnak nézni az emberek -, a legerősebb pedig november 26-án, amikor 8,2 százalékkal remekelt. Egy ilyen drága műsornál mindig fontos, hogy felhúzza az adott kábelcsatorna főműsoridős (19-23 óra) közönségarányát. A ValóVilág a két nagy tévét nem számítva, a kábeles mezőnyben minden harmadik alkalommal, 59-ből 19 alkalommal nyerte a sávját, mely szintén szép teljesítménynek számít. A vezető kábelcsatornák között hatalmas a harc, sokszor néhány tizedszázalék dönt, hogy az RTL Klub és a TV2 mögött a harmadik-negyedik, vagy az ötödik-tizedik hely között végez egy tévé.
Az RTLII a VV-t megelőző 59 napban 2,5 százalékos főműsoridős (19-23 óra) közönségarányt ért el, mellyel a heti toplistán rendszerint a hatodik-tizedik hely között végzett. A korábban említettek szerint ez a reality indulása óta 3,1 százalékra javult, mely komoly mértékű, 25 százalékos emelkedés. Ezzel az RTLII az elmúlt hetekben a legtöbbször már jóval előrébb, a negyedik hatodik hely között végzett. Ezekből pedig az látszik, hogy a ValóVilág powered by Big Brother most is nagy siker az RTLII-n. A realitynek kiemelkedő a közönségaránya, minden harmadik alkalommal nyeri a sávját a kábeles mezőnyben és egyértelműen felhúzza a csatorna esti közönségarányát.


További hírek

8. heti nézettség - Gyengén indult az Apatigris 2. évada

7. heti nézettség - Továbbra is szárnyal az Exatlon Hungary

6. heti nézettség - Tarolt a Keresztanyu

Új évaddal tér vissza az RTL Klub egyik fontos magyar sorozata