Az HBO western sci-fi sorozata 2016 októberében mutatkozott be Amerikában, a produkció pedig példátlan sikereket ért el már az első etapjával. A 10 részes bevezető évadban egy olyan világba nyerhettünk betekintést, ahol androidok szórakoztatták a fizető vendégeket, egy felnőtteknek szóló kalandparkban. A sorozat abszolút rekordot hozott az HBO-nak, ugyanis a Westworld 1. évada lett a legnézettebb bemutatkozó szezon valaha a csatornán, még a Trónok harcát is maga mögé utasította az újdonság. A Westworld az 1973-as klasszikus film, a Feltámad a vadnyugat tévés változata, a széria azonban minden szempontból modern dráma.

A Westworld 2. évadának magyar feliratos premierje hajnali 3:00-kor volt az HBO-n, az amerikai vetítéssel egy időben. A csatorna még április 23-án este 20:00-kor és 25-én szerdán 22:00-kor is bemutatja a részt. Ezen kívül már az HBO GO-n is megtekinthető a szezonkezdés. A széria teljes első évada is megtekinthető az HBO GO-n, a csatorna online videotárja az egy hónapos próbaidő alatt ingyenesen elérhető. A Westworld szinkronos változata május 8-án, 22:00-kor mutatkozik be az HBO műsorán.

A sorozat első évadában megismerkedhettünk a szórakoztatás legmagasabb fokával, hiszen emberként viselkedő androidok szolgálták ki a jól fizető vendégeket részről-részre. Az idilli állapotnak azonban gyorsan vége szakadt, amikor több emberszabású robot is öntudatra ébredt, és elkezdték a kiutat keresni ebből a mesterséges börtönből. A Westworld első évada ügyesen játszott az idősíkokkal, illetve olyan karizmatikus karaktereket is bemutatott, mint Ed Harris feketébe öltözött férfije, a prostituáltból lett lázadó Maeve (Thandie Newton), de Sir Anthony Hopkins és Evan Rachel Wood is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

hirdetés

A Westworld második évada erősen tágítja majd a sorozat világát, a készítők nyilatkozatai alapján a folytatás a japán kultúra, Kuroszava öröksége és a szamurájok világa előtt is tiszteleg. Jonathan Nolan és Lisa Joy kiemelték, hogy a széria egyik legfontosabb feladatának tartják, hogy az 1973-as filmhez képest sok újdonságot mutassanak a nézőknek, ennek is köszönhető a Shogun World debütálása. Az HBO a Super Bowl alatt mutatta meg az első 2. évados Westworld előzetest, mely már a 12 milliós megtekintést is átlépte. De vajon az androidok felül tudnak kerekedni az embereken? Látjuk még valaha Robert Ford karakterét? A Westworld második évadából kiderül, mától az HBO-n és az HBO GO-n. A sorozat 2. évadkezdéséről írt kritikánk itt olvasható.

(A cikket az HBO támogatta.)

hirdetés

Ez a 18 produkció érkezik májusban a Disney+-ra

Általában bemennek a gólok - interjú Kapitány Ivánnal, a Gólkirályság kreátorával (x)

16. heti nézettség - Nagy siker lett A renitens 1. évada

Félmillió forintos büntetést kapott a TV2 Csoport

Ettől a héttől átalakulnak az RTL vasárnap estéi

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en