Hosszú idő után 2017 decemberében indult a TV2-n saját gyártású, heti fikciós sorozat. A Korhatáros szerelem idén októberben folytatódik a második évadával, a csatornára pedig emellett egy másik új magyar széria, egy szitkom is érkezik. Augusztusban elsőként számoltunk be arról, hogy vadonatúj sorozaton dolgozik a TV2, a holland De Luizenmoeder magyar adaptációján. Szeptember végén derült ki, hogy a Bogaras szülők október 9-től, keddenként 22 órától lesz látható.

A sorozat eredetije, az angolul Lice Mother (Tetű mama) címet viselő szitkom egy nagyon friss produkció, ugyanis 2018 év elején mutatták be Hollandiában. Nem várt siker lett, nézettségi rekordot döntött, berendelték a második etapját és Németországban és Belgiumban is forgatják a helyi feldolgozását. A Red Arrow Studios formátuma alapján a TV2 Csoport megbízásából a sorozat hazai adaptációját az IKO Műsorgyártó készítette. A főrendezője Fazekas Csaba (Swing), másik rendezője a Tömény történelmen is dolgozó Spáh Dávid volt.

A sorozat egy magyar nagyváros lakótelepi és kertvárosi övezetének határában álló általános iskolában játszódik. Ebben a suliban a társadalom legkülönbözőbb rétegeiből származó emberek és gyermekeik találkoznak. A Bogaras szülők az ő konfliktusaikat mutatja be humorosan. Hangsúlyos szerepet kapnak nem csak az iskola dolgozói, hanem maguk a szülők és persze a diákok is. A sorozat főbb szereplőit az Aranyéletben és a Korhatáros szerelemben is látott Ónodi Eszter, a Terápiában is játszó Csákányi Eszter és a Fapaddal ismertté váló Téby Zita alakítják.

hirdetés

A történet elején Anna (Téby Zita), aki egy elvált anyuka, új iskolába íratja másodikos kislányát. A tervei ellenére azonban rögtön belecsöppen az intézmény közösségi életébe. Tóni (Mészáros Máté), az igazgató ugyanis nagyon komolyan veszi a munkáját, modern pedagógia módszerekkel, hajóskapitányként vezeti az iskolát, amelyben hol segítségére vannak tanárkollégái, hol akadályozzák őt benne. Enikő (Ónodi Eszter) a magánéleti problémáitól kissé feszült tanárnő, Helga (Csákányi Eszter), aki nem szívesen követi a szabályokat, Sebi (Ódor Kristóf), a poszttraumás stresszel küzdő gondnok és Zsóka (Murányi Tünde), a túlmotivált, reménytelenül szerelemes titkár alkotja az iskola kemény magját.

Milyen vicces összetűzésbe keverednek a különböző társadalmi és kultúrájú emberek és gyermekeik ebben az iskolában? Mennyire nehezítik meg az igazgató életét a túlbuzgó, vagy éppen munkakerülő kollégái? Kiderül kedd esténként a TV2-n A legbátrabb páros után.

(A cikket a TV2 Csoport támogatta.)

hirdetés

Ez a 18 produkció érkezik májusban a Disney+-ra

16. heti nézettség - Nagy siker lett A renitens 1. évada

Ettől a héttől átalakulnak az RTL vasárnap estéi

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához