A The Witcher első szezonja tavaly decemberben érkezett meg a Netflixre. A Vaják regények televíziós adaptációja egy Ríviai Geralt nevű mutánsról szól, aki pénzért vadászik szörnyekre. A nézők és a szakma szerint Az Acélember korábbi sztárja, Henry Cavill tökéletes választás volt a főszerepre, de a Joey Batey által játszott Kökörcsin is a közönség egyik kedvence lett. A harsány bárd tökéletes ellentettje volt a hallgatag szörnyvadásznak, akinek még egy, a sorozathoz kapcsolódó slágerdalt is köszönhetünk. Kevesen tudják azonban, hogy Kökörcsin szerepéről Batey kis híján lecsúszott és majdnem egy másik színészt bíztak meg a szereplő eljátszásával.

“Kökörcsin szereplőválogatása igazi rémálom volt. Rengeteg színészt meghallgattunk, azonban egyikük sem volt olyan karizmatikus, vonzó és játékos, mint akit Sapkowski megálmodott. Különösen megnehezítette a dolgunkat, hogy olyat kerestünk, aki még a lanton is tudott játszani. Kis híján feladtuk a dolgot, és hajlottunk rá, hogy megalkudjunk egy olyan színésszel, aki nem tökéletes, de közel áll ahhoz, amit elképzeltünk. Ekkor jött Joey Batey ügynöke, aki beajánlotta nekünk a fiatal tehetséget. 24 órát adtunk neki a felkészülésre, ez idő alatt bemagolt két jelenetet, egy kölcsönkért lanton megtanult egy dalt eljátszani és Kökörcsinnek öltözve érkezett meg a castingra. Egyből meggyőzött minket” – mondta Sophie Holland, a sorozat castingért felelős szakembere a brit Metrónak.

A produkció forgatása éppen Nagy-Britanniában zajlott, amikor a koronavírus-járvány miatt le kellett állítani a munkálatokat. A stábtagok közül a Trónok harca korábbi sztárja, Kristofer Hivju is megfertőződött. A felvételek a legtöbb külföldi filmhez és sorozathoz hasonlóan március közepe óta szünetelnek. A legfrissebb hírek szerint a The Witcher új részeinek forgatását augusztusban folytathatják, így a második etap 2021-re tervezett premierdátuma egyelőre nincs veszélyben.

hirdetés
hirdetés

Ezek lesznek az HBO Max utolsó, májusi sorozatpremierjei

Molnár Áron helyett egy másik sztárboxos indul az RTL által közvetített nemzetközi bokszversenyen

Kiderült, hogy mikor indul a Drága örökösök utolsó évada az RTL-en

Vadonatúj, színészlegendáról szóló minisorozat érkezik az egyik magyar csatornára

Vadonatúj előzetest kapott a jövő hónapban érkező Star Wars sorozat

Még idén érkezik a legújabb Star Wars sorozat a Disney+-ra