Adam Nagaitis a Csernobil fiatalabb színészei közé tartozik, akinek korából adódóan pont az HBO és a Sky koprodukciója indíthatja be a karrierjét. A színész a produkcióban az egyik tragikusan járt tűzoltót, Vasily Ignatenkót játszotta el, akit sorozatbeli neje, Lyudmilla (Jessie Buckley) minden orvosi tiltás ellenére látogatott, ezért pedig elvetélt. Nagaitis a színész mesterséget New Yorkban tanulta, habár Nagy Britanniában született, így izgalmasan indult a pályája.

Egyik első szerepét azonban odahaza kapta meg, hiszen a The Inbetweeners 2 című vígjátékban kapott egy kisebb szerepet. A film egy rendkívül népszerű, azonos címre hallgató brit szitkom folytatása, melyben az ott megismert infantilis kamaszok további sorsát ismerhetjük meg. A Csernobil színésze a The Commuter – Nincs kiszállás című 2018-as filmben is felbukkant. Ebben Liam Neeson a főhős, és egy unott biztosítási ügynökről szól, aki vonatútján izgalmas küldetést kap egy idegentől.

A legtöbb nézőnek Adam Nagaitis a Terror című, az AMC-n képernyőre került sorozatból lehet ismerős. Ebben komoly szerepet kapott a színész, Cornelius Hickey-t alakította, akiről kiderült, hogy egy csaló. Rendkívül emlékezetes volt a 10 részes misztikus szériában Nagaitis játéka. A legtöbben meg nem mondanák, hogy Hickey-t és Ignatenkót ugyanaz az ember személyesítette meg, annyira különböző karakterek ők ketten. A Terror az 1800-as évek közepére kalauzol és egy lehetetlen hajós expedícióról szól, amelyben förtelmes szörny támad a résztvevő hajók legénységére.

Aki szívesen látná még a képernyőn a Csernobil feltörekvő színészét, annak jó hírünk van. A közeljövőben Adam Nagaitis két produkcióban is visszatér. Az egyik egy klasszikus Dickens történet, a jövőre bemutatkozó Christmas Carol (Karácsonyi ének) legfrissebb tévés adaptációja lesz. A másik pedig a szintén 2020-ban érkező Gunpowder Milkshake című akció-thriller, mely egy fiatal lányról és anyjáról szól, akik orgyilkosok és egy férfiak által uralt szindikátust kell kinyírniuk. Érdekesség, hogy az egyik női főszerepet a Trónok harca sztárja, Lena Headey (Cersei Lannister) kapta.

hirdetés

A cikksorozat korábbi írásai: Jared Harrisről (Valery Legasovot), Emily Watson (Ulana Khomyuk), Sam Troughton (Alexandr Akimov), Jessie Buckley (Lyudmila Ignatenko), Stellan Skarsgard (Boris Shcherbina), Paul Ritter (Anatoly Dyatlov)

hirdetés

Ez a 18 produkció érkezik májusban a Disney+-ra

Általában bemennek a gólok - interjú Kapitány Ivánnal, a Gólkirályság kreátorával (x)

16. heti nézettség - Nagy siker lett A renitens 1. évada

Félmillió forintos büntetést kapott a TV2 Csoport

Ettől a héttől átalakulnak az RTL vasárnap estéi

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en