.

Hol látható még Adam Nagaitis a Csernobilon kívül?

Írta: RaulReal | 2019. július 29. 16:29
Adam Nagaitis a Csernobil fiatalabb színészei közé tartozik, akinek korából adódóan pont az HBO és a Sky koprodukciója indíthatja be a karrierjét. A színész a produkcióban az egyik tragikusan járt tűzoltót, Vasily Ignatenkót játszotta el, akit sorozatbeli neje, Lyudmilla (Jessie Buckley) minden orvosi tiltás ellenére látogatott, ezért pedig elvetélt. Nagaitis a színész mesterséget New Yorkban tanulta, habár Nagy Britanniában született, így izgalmasan indult a pályája.
Egyik első szerepét azonban odahaza kapta meg, hiszen a The Inbetweeners 2 című vígjátékban kapott egy kisebb szerepet. A film egy rendkívül népszerű, azonos címre hallgató brit szitkom folytatása, melyben az ott megismert infantilis kamaszok további sorsát ismerhetjük meg. A Csernobil színésze a The Commuter - Nincs kiszállás című 2018-as filmben is felbukkant. Ebben Liam Neeson a főhős, és egy unott biztosítási ügynökről szól, aki vonatútján izgalmas küldetést kap egy idegentől. A legtöbb nézőnek Adam Nagaitis a Terror című, az AMC-n képernyőre került sorozatból lehet ismerős. Ebben komoly szerepet kapott a színész, Cornelius Hickey-t alakította, akiről kiderült, hogy egy csaló. Rendkívül emlékezetes volt a 10 részes misztikus szériában Nagaitis játéka. A legtöbben meg nem mondanák, hogy Hickey-t és Ignatenkót ugyanaz az ember személyesítette meg, annyira különböző karakterek ők ketten. A Terror az 1800-as évek közepére kalauzol és egy lehetetlen hajós expedícióról szól, amelyben förtelmes szörny támad a résztvevő hajók legénységére.
Aki szívesen látná még a képernyőn a Csernobil feltörekvő színészét, annak jó hírünk van. A közeljövőben Adam Nagaitis két produkcióban is visszatér. Az egyik egy klasszikus Dickens történet, a jövőre bemutatkozó Christmas Carol (Karácsonyi ének) legfrissebb tévés adaptációja lesz. A másik pedig a szintén 2020-ban érkező Gunpowder Milkshake című akció-thriller, mely egy fiatal lányról és anyjáról szól, akik orgyilkosok és egy férfiak által uralt szindikátust kell kinyírniuk. Érdekesség, hogy az egyik női főszerepet a Trónok harca sztárja, Lena Headey (Cersei Lannister) kapta. A cikksorozat korábbi írásai: Jared Harrisről (Valery Legasovot), Emily Watson (Ulana Khomyuk), Sam Troughton (Alexandr Akimov), Jessie Buckley (Lyudmila Ignatenko), Stellan Skarsgard (Boris Shcherbina), Paul Ritter (Anatoly Dyatlov)


További hírek

Bizonytalan ideig nem folytatódik a Netflix egyik legnépszerűbb sorozata

A kívülálló pilot kritika: Hátborzongató Stephen King adaptációval kezdte az évet az HBO

A régi köztársaságban játszódó Star Wars filmet és sorozatot készíthet a Disney

Itt a Penny Dreadful testvérsorozatának első előzeteseHozzászólások