A George R.R. Martin által jegyzett Trónok harca elképesztő televíziós sikereket ért el az elmúlt években, így már csak idő kérdése volt, hogy a korábbi művei mikor kapják meg a maguk sorozat formátumú feldolgozását. Az író nemrég a saját blogján jelentette be, hogy a Universal Cable Productions (UCP) megvette a Wild Cards című antológiájának a jogait, így a sorozat fejlesztése már kezdetét is vette. Martin sajnos nem fog közreműködni a széria írói feladataiban, mivel ilyen téren kizárólagos szerződés köti az HBO-hoz.

A sorozat produceri feladatait Melinda M. Snodgrass – aki Martin jobb keze volt a Wild Cards regények írásakor és ő írta a regények egy részét – és Gregory Noveck fogja ellátni – utóbbi nevéhez fűződik többek között a Star Trek: Az új nemzedék és a RED című akciófilm is. Arról, hogy a Wild Cards mikor kerülhet a televíziók képernyőjére Martin nem tudott konkrét információval szolgálni, de szerinte egy-két éven belül már biztosan hallani fogunk róla.

A Wild Cards története egy alternatív világban játszódik, ahol 1946. Szeptember 15-én egy idegen vírus megfertőzte a bolygónkat. A fertőzöttek kilencven százaléka szörnyű kínok között belehalt a fertőzésbe, a maradék kilenc százalék „Jokerré” változott. A maradék „szerencsés” egy százalék pedig leírhatatlan szuper képességekre tett szert, őket ászoknak nevezték el. Innentől kezdve a világ, amit korábban jól ismertünk, nem létezett többé.

hirdetés

Magáról a Wild Cards univerzumról azt mindenképpen érdemes tudni, hogy egy még a Trónok harcánál is nagyobb, “kiterjesztett világról” van szó, amelybe beletartoznak a képregények, a grafikus novellák és a különböző társasjátékok is. Olyasmit kell tehát elképzelni, mint ami a Star Wars világát is jellemzi. Az univerzum alapját adó könyvsorozat legelső darabjának 1986-os megjelenése óta eddig közel huszonkét kötet látott napvilágot, de már javában készül a huszonharmadik is.

hirdetés

Ez a 18 produkció érkezik májusban a Disney+-ra

16. heti nézettség - Nagy siker lett A renitens 1. évada

Ettől a héttől átalakulnak az RTL vasárnap estéi

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához