December 24-én, szenteste jelentette be a TV2 Csoport, hogy hamarosan indul a legújabb vetélkedőjük. A Piramis kapcsán az RTL korábban azzal vádolta a TV2-t, hogy ellopták A Fal című vetélkedő formátumát és egyszerűen lemásolták a Sebestyén Balázs vezette műsort. A tegnapi hírben megnézhető a TV2-s produkció ünnepi előzetese is, mely alapján mindenki egyértelműen eldöntheti, hogy tényleg nagyon hasonló-e a két műsor.

A csatorna ma azonnali műsorváltozást jelentett be. Stohl András vezetésével A Piramis már december 27-én, szerdán 18:55-kor képernyőre kerül. Ez lesz az első olyan műsor a TV2-n, melynek Stohl lesz a házigazája. Egyelőre nem tudni, hogy csak bemutatkozó adásról van szó, vagy innentől minden hétköznap látható lesz a vetélkedő. A TV2 közzétette A Piramis játékleírását is, mely szinte alig tér el A Fal szabályzatától:

A játékot két páros kezdi, egymással versenyezve azon, hogy három kérdés alatt kinek sikerül több pénzt gyűjtenie. A nagyobb összeget birtokló szerencsés továbbjutókból egyetlen adás alatt lehet milliomos, de az is előfordulhat, hogy minden álmuk szertefoszlik egyetlen szempillantás alatt.

hirdetés

A Piramisban minden döntésnek, minden válasznak súlyos ára van. Különösen akkor, amikor a közös játékrész után a páros egyik tagja különválik és beül a Piramis belsejébe, ahol teljesen magára hagyva, minden külső segítség nélkül, egyedül kell megválaszolnia a kvízkérdéseket, miközben társa odakint engedi le a labdákat. Ebben a vetélkedőben nem csak az számít, hogy jó válaszok érkezzenek a kérdésekre, sok múlik a szerencsén. Hiszen még ha helyes is a válasz, előfordulhat, hogy a Piramis tetejéről elinduló labdák kis összegű rekeszbe esnek. Az is megtörténhet, hogy a kint játszó játékos hosszú perceken keresztül milliomosnak érezheti magát, de érkezik egy rossz válasz és az ehhez tartozó büntetőlabda tízmillió forintot is levonhat az addig összegyűjtött nyereményből.

A játékosok a vetélkedő első percétől egy érzelmi hullámvasútra ülnek fel, hiszen még ha sikerült is több tízmilliót összegyűjteniük a kérdésekkel, a játék végén, a Piramis csúcsából elinduló aranylabda, még mindig képes gyökeresen megváltoztatni a végeredményt: meg is duplázhatja, de akár le is nullázhatja az összeget, attól függően, melyik rekeszbe hullik. Bármelyikbe is esik az utolsó labda, a Piramis belsejében ülő játékos kap egy ajánlatot és meg kell hoznia élete egyik legnehezebb döntését, elfogadja-e azt, vagy elutasítja. Mivel fogalma sincs, mi történt odakint, hány kérdésre válaszolt jól, vagy rosszul és azt sem tudja, mennyi pénzt gyűjtöttek eddig, ezért azt kell mérlegre tennie, hogy megelégszik-e azzal, amit a szeme előtt lát egy csekken, vagy abban bízik, hogy odakint a játékostársa jóval több pénzt gyűjtött.

hirdetés

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor