A The Witcher 1. évada december 20-án vált elérhetővé a Netflixen, a produkció főszerepében Henry Cavill (Az Acélember) volt látható, aki egy Ríviai Geralt nevű legendás szörnyvadász bőrébe bújt. A vajákok nem hétköznapi emberek, hanem mutánsok, így az átlagnál jóval lassabban öregszenek. Geralt tehát sok emberöltőnyi időt élt, a legtöbb néző azonban eddig szinte biztosan nem volt tisztában azzal, hogy a karakter hány éves lehetett a sorozatban.

A The Witcher készítője, Lauren S. Hissrich a SciFi Now nevű lapnak árulta el, hogy a produkció kezdetekor Geralt közel 100 éves. Mivel az első évad 1210 és 1263 között játszódik, így könnyedén kiszámolható, hogy a produkció főszereplője a 8. rész végére 150 év körül lehet. A sorozatban tehát sokkal idősebb Ríviai Geralt, mint a Vaják könyvekben, ahol 50 és 100 év közötti férfi, míg a The Witcher: The Wild Hunt videojátékban sem idősebb 100 évnél.

A női főszereplők esetében sokkal pontosabb számaink vannak, Anya Chalotra egy interjújából kiderült, hogy karaktere, Yennefer a sorozat elején 14 éves, míg a szezonzáróban az eltűnése pillanatában 77. Ciriről (Freya Allan) is tudjuk, hogy a Geralttal való találkozása pillanatában 14 éves. A The Witcher 2. évados forgatását a koronavírus-járvány miatt felfüggesztették és egyelőre nem tudni, mikor lehet majd folytatni. A Netflix és a készítő tervei alapján azonban az új részek 2021-ben kerülhetnek képernyőre.

hirdetés
hirdetés

Ezek a vadonatúj filmek érkeznek májusban a Netflixre

18. heti nézettség - Pár nap alatt bedőlt a Zsákbamacska 2. évada

24 év után az RTL-en tér vissza a TV2 egykori nagyszabású realityje

Ezek lesznek az HBO Max legnagyobb májusi filmes újdonságai

Pénteken és hétfőn este is műsorváltozás lesz a TV2-n

Kiszivároghatott, hogy melyik hónapban érkezik az Ázsia Expressz 5. évada a TV2-re