A Fear The Walking Dead már akkor újat mutatott az AMC-n futó anyasorozat nézőinek, amikor 2015-ben bemutatkozott a képernyőkön. A színesebb fényképezésével, az életszerűbb dialógusokkal és a kicsit sem képregényes stílussal rögtön rengeteg rajongót szerzett magának a spinoff. Míg a The Walking Dead mostanában elment a súlytalan akciójelenetek erőltetése irányába, addig a Fear The Walking Dead kvázi újrakezdi az egész történetet a 4. évad premierjében. Az eredeti szériából ugyanis átemelnek erre a szezonra egy karaktert, Morgant, akinek a szemével láthatjuk, milyen a totális háborúból átcsöppenni a reménytelen zombiapokalipszisbe. Az évadpremiert az AMC jóvoltából láttuk, a hivatalos tévés premier előtt.

A legérdekesebb aspektusa a szezonkezdésnek egyértelműen az, hogy a játékidő nagy részében nem találkozunk egyetlen, eddig megismert szereplővel sem. Most nem Nickék a fontosak, a készítők ugyanis ezzel a résszel becsatlakozási pontot akartak adni az olyan nézőknek, akik kiábrándultak a The Walking Deadből. Ez sikerült is, szinte minden előismeret nélkül élvezhető a nyitány. Három új karaktert is megismerhetünk ebben a tömény, de nagyon élvezhető 50 percben. A már említett Morgan, akit Lennie James alakít régi-új ismerős ugyan, de az új szituációban mindenképp más emberként viselkedik. Hozzá csatlakozik még Garret Dillahunt, aki egy afféle pisztolyhős szerepében tetszeleg, míg a Lost szépsége, Maggie Grace kőkemény amazonként tűnik fel, aki harckocsival járja a zombik által uralt világot.

A Fear The Walking Dead egyik nagy előnye a The Walking Deaddel szemben mindig is az volt, hogy nagyon jól válogattak helyszíneket az alkotók. Míg az első évadban főleg Los Angelesben mozgott a széria, addig később olyan helyekre látogattunk el, mint Mexikó, a végtelen óceán, de még a farmos szezont is ügyesebben abszolválták az írók, mint az anyasorozatban. A főszereplőkkel egyébként semmi probléma nincsen, ezért is várjuk a második részt április 22-én, amikor már Aliciáék is tevékenyen részesei lesznek a sztorinak. Érdekes lesz, ahogyan a két zombis produkció eltérő hátterű és lelki világú szereplői ütköztetik majd egymással a nézeteiket.

Az évadpremier egyébként eléggé lassú mederben folyik, ennek ellenére az új karakterek közötti interakciók erősen szórakoztatóak, ráadásul a Fear The Walking Dead ad az anyaszériának egy leckét is abból, hogy miképp kell normális akciójelenetet képernyőre vinni. Morgan a The Walking Deadben is nagyon érdekes háttérsztorit kapott, így abszolút jó döntésnek tűnik az első rész alapján, hogy őt hozták át a spinoffba. A zen, bottal harcoló férfi ugyanis simán megdöbbenti az olyan embereket, akik agyatlanul ölik halomra a zombikat. Az új főcím is meglepően jó lett, a Fear The Walking Deaddel kapcsolatban éveken keresztül fel lehetett hozni gyengeségként, hogy az intró rövid és összecsapott volt, most viszont kitettek magukért az alkotók.

hirdetés

Április 16-án, hajnali 04:00-kor lesz látható a Fear The Walking Dead 4. évadpremierje, az amerikai premierrel egy időben, magyar felirattal. A szinkront előnyben részesítőknek sem kell majd sokáig várniuk, éjjel 23:00-kor ugyanis magyar hanggal is bemutatkozik a szezon. A Fear The Walking Deadről mostanra egészen bizonyosan kijelenthető, hogy köröket ver az anyasorozatra, így kíváncsian várjuk, miként folytatódik a jól ismert és a frissen csatlakozott karakterek sorsa. Értékelés: 8/10

hirdetés

Ez a 18 produkció érkezik májusban a Disney+-ra

Általában bemennek a gólok - interjú Kapitány Ivánnal, a Gólkirályság kreátorával (x)

16. heti nézettség - Nagy siker lett A renitens 1. évada

Félmillió forintos büntetést kapott a TV2 Csoport

Ettől a héttől átalakulnak az RTL vasárnap estéi

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en