Tavaly novemberben megírtuk, hogy a CBS bejelentette, hogy 2017 januárjára elkészítenek egy újabb Star Trek sorozatot, mely a 2005-ben véget ért Enterprise (2001-2005) után az első széria lenne a Star Trek univerzumban. A CBS stúdió azonban nem a tévében fogja adni az epizódokat, hanem az új digitális platformján a CBS All Access-en lesznek elérhetőek, amihez külön, majdnem 6 dolláros havi előfizetés szükséges az Egyesült Államokban élőknek, külföldről pedig nem is érhető el. Most nézzük, hogy mit tudunk eddig a hamarosan induló sorozatról.

A 2016-os San Diego-i Comic Con-on bejelentették, hogy a sorozat a Star Trek: Discovery néven fog futni, és 2017-es januári premierrel indul majd. A széria executive producere Alex Kurtzman lesz, akihez olyan szériák köthetőek, mint az Alias, A rejtély, Az álmosvölgy legendája, a Hawaii Five-0, a Xena, vagy épp az utolsó két Star Trek mozifilm. Alex Kurtzman mellett Bryan Fuller dolgozik szintén executive producerként, aki karrierje kezdetén jó pár epizódot írt a Star Trek: Deep Space Nine (1993-1999) és a Star Trek: Voyager (1995-2001) szériákhoz, így produceri oldalról biztosított, hogy jó kezekben van a széria.

Az írógárdáról még nem sokat lehet tudni, pedig nem is olyan sokára, szeptemberben már kezdődik Torontóban a forgatás. Azt viszont tudjuk, hogy Nicholas Meyer, aki a Star Trek II: Khan haragja (1982-es film) és a Star Trek VI: A nem ismert tartomány (1991-es film) írója és rendezője volt, már biztosan csatlakozott a mostani sorozathoz íróként és konzultáló producerként. Az idei Comic Con során egy új ízelítőt is kaptunk a szériához, amely a vadonatúj U.S.S. Discovery kezdetleges látványtervét és első tesztrepülését mutatja be:

hirdetés

Az első évad 13 részből fog állni és egy történetszálat fog ez idő alatt feldolgozni. Az etapot szeptembertől márciusig forgatják majd le, Torontóban, Kanadában. Bryan Fuller pedig júniusban még azt nyilatkozta, hogy a digitális platformnak köszönhetően egy kicsit rugalmasabbak tudnak lenni a részek időtartamával, így hosszabbak lesznek, mint egy átlagos 45 perces epizód, de a 60 percet nem nagyon érik majd el.

Július 18-án, hétfőn este bejelentették, hogy a CBS nemzetközi részlege szerződést kötött a Netflix-szel, így az online videótéka exkluzív vetítési jogot szerzett több mint 180 országban (az Amerikai Egyesült Államokat és Kanadát kivéve). A szerződés szerint 24 órával az amerikai premier után elérhetőek lesznek a digitális platformon az új epizódok, illetve 2016 év végéig, mind az 5 korábbi Star Trek sorozat, összesen 727 része is.

hirdetés

Ez a 18 produkció érkezik májusban a Disney+-ra

Általában bemennek a gólok - interjú Kapitány Ivánnal, a Gólkirályság kreátorával (x)

16. heti nézettség - Nagy siker lett A renitens 1. évada

Félmillió forintos büntetést kapott a TV2 Csoport

Ettől a héttől átalakulnak az RTL vasárnap estéi

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en