A rajongók alig tudják kivárni a Trónok harca 8. évados premierjét, hiszen a legutóbbi epizódot 2017 augusztusában mutatta be az HBO, a folytatás pedig csak 2019-ben érkezik. Legújabb cikksorozatunkban olyan produkciókat mutatunk be, melyek a tévés kínálat széles palettáján mozognak, azonban a rajongókkal némileg feledtetni tudják, hogy kedvencük visszatérése még odébb van.

Az HBO minden erejével azon van, hogy összehozzon egy olyan sorozatot, amely betöltheti majd a Trónok harca utáni űrt. Erre az egyik próbálkozás a Westworld című western-scifi, melyben egy felnőtteknek szánt kalandparkban járunk. A gazdag emberek kedvükre fizethetnek be akár a szamurájos, az indiai, vagy a cowboyos parkba, hogy aztán kiélvezzék az androidok által nyújtott örömöket. Legyen szó akár testi örömökről, vagy egy kis lövöldözésről. A Westworld természetesen egy robotlázadásra fut ki, így a felmerülő filozófiai kérdések mellett van a produkcióban egy csomó ármány, intrika és vérengzés is.

hirdetés

A széria eddig két 20 epizódos évadot ért meg, ebben olyan szupersztárok is szerepet kaptak, mint Sir Anthony Hopkins vagy Ed Harris, de rajtuk kívül nagy felfedezett még a Dolorest játszó Evan Rachel Wood, a Star Warsban is szerepet kapott Thandie Newton és Jeffrey Wright is. A Westworld lenyűgözőre sikeredett főcímét Ramin Djawadi szerete, akinek a Trónok harca díjnyertes intróját is köszönhetjük, így ez újabb kapcsot jelent a két sorozat között.

Az Outlander – A kívülálló többször is az új Trónok harcaként lett beharangozva, azonban a széria végül nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Vagy legalábbis nem úgy, ahogy a legtöbben várták. Nagyívű fantasy helyett ugyanis egy időkön átívelő szerelmi történetet kaptunk, mely főleg a női nézőket fogta meg magának. A produkciót 2014-ben kezdték el, a harmadik évad 2018 novemberében várható, azonban az Outlander már megkapta az 5. és 6. évados berendelését is a Starztól, tekintve, hogy a sorozatnak jó a nézettsége.

A főszerepben az elbűvölő Caitriona Balfe-t láthatjuk, aki egy férjes nővérkét játszik a produkcióban. A 2. világháború poklából megmenekülve valahogy a 18. századbeli Skóciában találja magát Claire, aki beleszeret egy híres harcosba és belekeveredik a kor politikai viszályaiba. A széria egyébként Diana Gabaldon regényein alapszik, az évadok általánosságban véve kicsit hosszabbak, mint amihez a Trónok harca nézői szoktak, hiszen 13-16 részes szezonokkal operál az Outlander. Annyi biztos, hogy akiket már az eleje megfog magának, azokat nem is ereszti a történet.

A cikksorozat korábbi írásai: 1. rész, 2. rész, 3. rész, 4. rész, 5. rész.

hirdetés

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor