.

Ezeket a sorozatokat nézd, ha már nem bírod kivárni a Trónok harca 8. évadát - 6. rész

Írta: RaulReal | 2018. július 23. 20:55
A rajongók alig tudják kivárni a Trónok harca 8. évados premierjét, hiszen a legutóbbi epizódot 2017 augusztusában mutatta be az HBO, a folytatás pedig csak 2019-ben érkezik. Legújabb cikksorozatunkban olyan produkciókat mutatunk be, melyek a tévés kínálat széles palettáján mozognak, azonban a rajongókkal némileg feledtetni tudják, hogy kedvencük visszatérése még odébb van. Az HBO minden erejével azon van, hogy összehozzon egy olyan sorozatot, amely betöltheti majd a Trónok harca utáni űrt. Erre az egyik próbálkozás a Westworld című western-scifi, melyben egy felnőtteknek szánt kalandparkban járunk. A gazdag emberek kedvükre fizethetnek be akár a szamurájos, az indiai, vagy a cowboyos parkba, hogy aztán kiélvezzék az androidok által nyújtott örömöket. Legyen szó akár testi örömökről, vagy egy kis lövöldözésről. A Westworld természetesen egy robotlázadásra fut ki, így a felmerülő filozófiai kérdések mellett van a produkcióban egy csomó ármány, intrika és vérengzés is.
A széria eddig két 20 epizódos évadot ért meg, ebben olyan szupersztárok is szerepet kaptak, mint Sir Anthony Hopkins vagy Ed Harris, de rajtuk kívül nagy felfedezett még a Dolorest játszó Evan Rachel Wood, a Star Warsban is szerepet kapott Thandie Newton és Jeffrey Wright is. A Westworld lenyűgözőre sikeredett főcímét Ramin Djawadi szerete, akinek a Trónok harca díjnyertes intróját is köszönhetjük, így ez újabb kapcsot jelent a két sorozat között. Az Outlander - A kívülálló többször is az új Trónok harcaként lett beharangozva, azonban a széria végül nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Vagy legalábbis nem úgy, ahogy a legtöbben várták. Nagyívű fantasy helyett ugyanis egy időkön átívelő szerelmi történetet kaptunk, mely főleg a női nézőket fogta meg magának. A produkciót 2014-ben kezdték el, a harmadik évad 2018 novemberében várható, azonban az Outlander már megkapta az 5. és 6. évados berendelését is a Starztól, tekintve, hogy a sorozatnak jó a nézettsége.
A főszerepben az elbűvölő Caitriona Balfe-t láthatjuk, aki egy férjes nővérkét játszik a produkcióban. A 2. világháború poklából megmenekülve valahogy a 18. századbeli Skóciában találja magát Claire, aki beleszeret egy híres harcosba és belekeveredik a kor politikai viszályaiba. A széria egyébként Diana Gabaldon regényein alapszik, az évadok általánosságban véve kicsit hosszabbak, mint amihez a Trónok harca nézői szoktak, hiszen 13-16 részes szezonokkal operál az Outlander. Annyi biztos, hogy akiket már az eleje megfog magának, azokat nem is ereszti a történet. A cikksorozat korábbi írásai: 1. rész, 2. rész, 3. rész, 4. rész, 5. rész.


További hírek

A Trónok harca egyik sztárját kórházban kellett ápolni, mert elkapta a koronavírust

Bejelentette visszavonulását a Trónok harca legerősebb embere

Új Trónok harca videojáték jelent meg

Maisie Williams elképesztő indokkal jelentkezett a Trónok harcába


Hozzászólások