Az év végén mindig érdekes visszanézni az elmúlt hónapok statisztikáira, így megéri vetni egy pillantást arra, hogy Amerikában mely tévécsatornák voltak a legsikeresebbek. Két táblázat is a segítségünkre van, hiszen ezek alapján tisztán látható, hogy a teljes lakosság körében és 18-49-ben mely adókat nézte a legtöbb amerikai. Habár 2016-hoz képest 10 százalékot visszaestek a számai, még így is a CBS lett az első a teljes népességet tekintve, mely a szitkomok és a nyomozós sorozatok rajongóinak kedvez.

A második a keményebb hangvételéről híres NBC lett, ahol helyenként olyan sorozatok is elférnek, mint a Hannibal, de úgy tűnik, hogy az amerikaiak a mai napig szeretik a családi sorozatokat, hiszen a dobogó harmadik fokára felfért az ABC is. A teljes lista itt tekinthető meg, mely a FOX-szal és az ESPN nevű sportcsatornával folytatódik.

18-49-ben már némileg meglepő módon az NBC az első 2017-ben, aztán jön a FOX, mely idén többek között új évaddal hozta vissza a legendás A szökést, majd a CBS következik, de előkelő, 4. helyet ért el az ABC is. Tisztán látszik, hogy a fiatalabb közönség az akcióra vágyik jobban, így ennek is köszönhető, hogy az országos csatornák sorrendje náluk egészen felbolydul. 2016-hoz képest 18-49-ben mind az NBC és a CBS nézettsége is 19 százalékot esett, tavaly is az NBC volt ebben a korosztályban a legnézettebb, aztán jött a CBS, az ABC és a FOX.

hirdetés
hirdetés

Ez a 18 produkció érkezik májusban a Disney+-ra

Általában bemennek a gólok - interjú Kapitány Ivánnal, a Gólkirályság kreátorával (x)

16. heti nézettség - Nagy siker lett A renitens 1. évada

Félmillió forintos büntetést kapott a TV2 Csoport

Ettől a héttől átalakulnak az RTL vasárnap estéi

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en