Sean Beant először a nézőközönség A Gyűrűk Urában nyújtott alakítása miatt kedvelhette meg, Boromir halála ugyanis legalább olyan súlyos és drámai lett, mint Tolkien regényében. A színész aztán az HBO új kosztümös sorozatában, a Trónok harcában kapott szerepet és a nézőközönség könyveket nem ismerő része a produkció reklámplakátjai alapján egyöntetűen arra tippelt, hogy Ned Stark lesz a sztori főszereplője. Aztán elértünk a 9. részhez és sokként ért mindenkit a felismerés, bizony ebben, a George R. R. Martin által megálmodott világban még a klasszikus jófiúk sincsenek biztonságban. Ned Starkot lefejezték és habár a karakter fiatalkori verziója azóta látható volt a Trónok harcában, Sean Bean egyelőre nem tért vissza a szériában.

A színész ennek ellenére nem unatkozott az elmúlt években, hiszen 2012-ben főszerepet kapott a rövid életű Missing – Elrabolva című sorozatban, melyet az AXN is vetített idehaza. Ezt követően a színészt olyan animációs műsorokba hívták hangnak, mint a Family Guy és a Robot Chicken, az újabb nagy áttörés pedig egy sci-fi filmmel, a Wachowski testvérek-féle Jupiter felemelkedése révén jöhetett volna el számára. Hiába szerepelt azonban a blockbusterben rajta kívül Mila Kunis és Channing Tatum is, a film kritikailag nem lett elismert, egyedül az eredeti forgatókönyve miatt dicsérték az újságírók. Sean Beannek a Missingen kívül volt még egy sorozata, a Legends, mely ügynökökről szólt, de sajnos ez se lett annyira elismert.

A Trónok harca korábbi sztárját ezt követően is hívták szinkronhangnak, például a Kholat című horrorjátékba, 2015-ben pedig a Mentőexpedíció című űrhajós filmben és az Adam Sandler-féle Pixelben is szerepet kapott Bean, ez utóbbiban Peter Dinklage (Tyrion Lannister) is benne volt. 2016-ban a színész önmagát játszotta a Wasted című sorozatban, illetve meghívták narrátornak a Roman Empire: Reign of Blood című dokumentumszériához. A sztár azóta ismét visszatalált a televíziózáshoz, hiszen a The Frankenstein Chronicles című fantasy főszereplője, a Broken című produkcióban pedig egy katolikus papot alakít.

hirdetés

Sean Bean tehát egészen változatos életpályát tudhat magáénak a Trónok harca óta, az biztos, hogy a híresség egy percet sem unatkozik. Hamarosan ráadásul egy új filmje is látható lesz a színésznek, a Dark River, melyben Ruth Wilsonnal, a Luther sztárjával játszik együtt.

hirdetés

Ez a 18 produkció érkezik májusban a Disney+-ra

Általában bemennek a gólok - interjú Kapitány Ivánnal, a Gólkirályság kreátorával (x)

16. heti nézettség - Nagy siker lett A renitens 1. évada

Félmillió forintos büntetést kapott a TV2 Csoport

Ettől a héttől átalakulnak az RTL vasárnap estéi

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en