Ma 19 órakor indul az RTL Klub régi-új reality műsora, a Survivor. A produkció a világ egyik legnépszerűbb formátuma, számos országban nagyon régóta képernyőn van. Az új magyar verzió 7 héten keresztül minden hétköznap Istenes Bence vezetésével lesz látható. Az RTL Magyarország a múlt héten megrendezett sajtóvetítésén Kolosi Péter vezérigazgató-helyettest kérdeztük arról, hogy miért hozzák vissza a műsort és Rubin Kristóf kreatív producerrel beszélgettünk a forgatás körülményeiről.

A Survivor első része nagyon jól sikerült. Az első adás alapján látszott, hogy a casting remek lett és nagyon érdekes karaktereket találtak a műsorba. Ezek nem a ValóVilág szintű lecsúszott játékosok, hanem a legtöbben értelmesebb, komolyabb emberek. A Survivor alapszabályai szinte minden országban ugyanazok. Rátermett, kalandvágyó nőknek és férfiaknak nomád körülmények között kell kitartani a végsőkig egy egzotikus, szinte érintetlen trópusi szigeten. Az új magyar évad a Fülöp-szigeten lett felvéve.

Kolosi Pétert arról kérdeztük, hogy miért döntöttek úgy, hogy visszahozzák ezt a műsort:
„A Survivorről mindig is tudtuk, hogy ez az egyik legérdekesebb reality. Ez a formátum az ilyen típusú műsorok királynője, hisz nagyon sok helyen, nagyon régóta és nagyon sikeresen kerül képernyőre. Magyarországon viszont nagyon régen ment és ráadásul teljesen másképp, mint most. Azt gondoltuk, hogy a magyar közönséget érdekli ez a produkció. Nem nagyon van már olyan nagy reality brand, ami az elmúlt években nem készült el itthon, úgyhogy adta magát a döntés” – mondta az RTL vezérigazgató-helyettese, programigazgatója a SorozatWikinek.

hirdetés

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy szerinte mi a formátum erőssége.
„A műsor valódisága. Itt valódi szereplők, és drámák történnek egy olyan helyszínen, ahol egy városi embernek kihívás túlélni. Nyilván a feladatok is érdekesek, de a hazai nézőknek az fog számítani, hogy egy nagyon érdekes és izgalmas történetet mutat be a Survivor” – válaszolta Kolosi Péter.

Rubin Kristóf a műsor kreatív producere végig kint volt a Fülöp-szigeteken. Arról érdeklődtünk, hogy volt-e valamilyen időjárási körülmény ami megzavarta a forgatásokat.
„Durva vihar vagy tájfun nem volt, viszont arra nem számítottunk, hogy ennyire meleg lesz. Voltam egyenlítő környékén és sok más helyen a világban, de az a forróság, ami április-májusban volt a Fülöp-szigeteken, az már szinte elviselhetetlen. Ez ott a legmelegebb és legszárazabb időszak, viszont jó ott ekkor forgatni, mert nem sokat esik az eső. A napon 45-50 fok volt és nagyon magas páratartalom. Ilyen körülmények között még talpon maradni is nehéz, nemhogy a játékosoknak alacsony kalóriabevitellel teljesíteni a játékokat.”

A kreatív producer arról is mesélt nekünk, hogy miként zajlik a nemzetközi gyártás a helyszínen.
„Van egy holland gyártó cég, melynek megvan a jogosultsága arra, hogy a Fülöp-szigetek ezen területén Survivort készítsen. Hosszú évek óta itt dolgoznak és számos ország forgatta már itt ezt a realityt. Ez úgy működik, hogy egyszerre kettő vagy három ország dolgozik és be vannak osztva az erőforrások. Egy nap ugyanazt a játékot mindegyik ország leforgatja. Mindenki különböző szigeteken lakik, de ilyenkor mindenki egy helyszínre utazik. Nekünk szerencsére csak egy országgal kellett osztoznunk, de így is sok kompromisszumot kellett kötnünk.

Távol voltunk mindentől, motorcsónakkal közlekedtünk és mivel mobil térerő sem volt, ezért walkie-talkie-val beszéltünk egymással. Egy nap egy adást kellett felvennünk, ami nagyon megterhelő volt a stábnak. A holland szerviz cég mellett rajtunk kívül a dánok dolgoztak még ott. Nekik teljesen saját stábjuk és versenyzőik voltak, és velünk párhuzamosan forgatták a dán Survivort. Az évad felénél, amikor összeolvadnak a törzsek velün cseréltünk. Az ő játékosaik mentek a mi egyik szigetünkre és mieink pedig az övékre” – mesélte Rubin Kristóf. (Fotó: RTL Klub)

hirdetés

16. heti nézettség - Nagy siker lett A renitens 1. évada

Ettől a héttől átalakulnak az RTL vasárnap estéi

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G