2019 első felében érkezik a Trónok harca 8. évada, mely 6 részes lesz és végre kiderül, ki foglalja el a Vastrónt és vele együtt megszerzi a Westeros feletti uralkodás jogát. David Benioff és D.B. Weiss legfrissebb nyilatkozata alapján azonban eredetileg teljesen másképp fejezték volna be a produkciót. A Trónok harca alkotói az Entertainment Weeklynek beszéltek arról, hogy három darab, egyenként 2 órás mozifilmben gondolkoztak, melyeket a nagyvásznon láthatott volna a közönség.

Az ötletet a showrunnerek elmondása alapján még 2012-ben vetették fel, amikor a 3. szezont forgatták éppen. George R. R. Martin világa és a nagy finálé a készítők szerint megérdemelte volna a grandiózus lezárást, A Gyűrűk Ura trilógiához hasonló büdzséből és látványvilággal akarták befejezni a történetet. Végül azért nem a mozifilmes megoldás mellett döntöttek, mert a Trónok harca lett az HBO legsikeresebb sorozata, a csatorna pedig belement, hogy az utolsó 6 részt egyesével több mint 15 millió dolláros költségvetésből készítsék el.

Arra számíthatunk tehát, hogy 6 darab, egy átlagos hollywoodi blockbusterhez képest kis költségvetésű, tévéfilm hosszúságú epizóddal fejezik be a Trónok harcát David Benioffék. A Mások elleni csata pedig brutálisabb méreteket ölt, mint valaha. A produkció végső összecsapása ugyanis még a Fattyak csatáján is túltesz majd az alkotók szerint. (Fotó: HBO)

hirdetés
hirdetés

Ez a 18 produkció érkezik májusban a Disney+-ra

Általában bemennek a gólok - interjú Kapitány Ivánnal, a Gólkirályság kreátorával (x)

16. heti nézettség - Nagy siker lett A renitens 1. évada

Félmillió forintos büntetést kapott a TV2 Csoport

Ettől a héttől átalakulnak az RTL vasárnap estéi

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en