A Trónok harca világában rengeteg kemény karakter van, akik főleg a kardjukat használva gyűrnek le másokat, azonban George R. R. Martin történetében a politikusok és a szónokok is komoly szerepet kapnak. Közülük az egyik legtehetségesebb Tyrion Lannister, aki mostanában Daenerys Targaryen jobbkeze, egy rajongói teória szerint viszont a karakter egyik legkomolyabb fegyverét, a nyelvét veszítheti el. Beszédképessége nélkül Tyrion nem sokra menne egy olyan középkori világban, mint a Trónok harcáé, az alábbi, magyar felirattal is nézhető videó azonban bővebben kifejti, miért következhet be a tragédia.

A könyvek alapján több szereplő is megfenyegette Tyriont, hogy kivágja a nyelvét, közöttük Cersei is, valamint a sorozat új gonosza, Euron Greyjoy Westeros-szerte ismert arról, hogy ez a hobbija. Emellett Varys is ezzel a módszerrel biztosította be magát, amikor hajléktalan gyerekek voltak a szolgálatában. A történet egy pontján, amikor Oberyn Martell nyelvkivágással fenyegette az apró Lannistert, Tyrion maga is azzal viccelődött, hogy igazából ha magának csinálná, talán könnyebben túllenne rajta. A Trónok harcában mindemellett trenddé vált, hogy az egyes karakterek pont azt a készségüket veszítették el, amely egyedivé tette őket.

hirdetés

Főleg igaz ez a Lannisterekre, közülük Cersei szép volt és befolyásos, erre Királyvár utcáin megalázva és meztelenül kellett végigsétálnia néhány vallási fanatikus miatt. Előtte Jaime híres kardforgató volt, ám jobbik kezét elveszítette, így újra kellett definiálnia magát. De nem csak a Lannistereket sújtja hasonló, Bran, aki imádott falra mászni, eltörte a gerincét. Theon, aki önbizalomhiányos volt, nők karjaiban találta meg a vigaszt, amíg el nem veszítette férfiasságát. Arya megvakult, pedig harcosként főleg a szemeire kellett támaszkodnia. George R. R. Martin történetmesélésére jellemző, hogy szereplőit legdominánsabb tulajdonságaitól fosztja meg az író és arra kényszeríti őket, hogy megkérdőjelezzék magukat a világban és új helyet találjanak maguknak. De vajon tényleg Tyrion lesz a következő a sorban?

hirdetés

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor