Samwell Tarly egyike volt azoknak a karaktereknek a Trónok harcában, akik az eszükkel és tájékozottságukkal törtek utat maguknak Westerosban. Havas Jon jó barátja azonban a második évad végén komoly slamasztikába került, amikor a Falon túl eltévedt és néhány Másba botlott. Az egyik lovon ülő misztikus lény a jelenetben még rá is nézett Samre, majd csapatát vezényelve tovább haladtak. A mai napig sok találgatás látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy vajon miért nem ölték meg a védtelen férfit a Mások, az amerikai sajtó által felkapott friss rajongói teória pedig érdekes választ ad a kérdésre.

A nézők elképzelése szerint a kék szemű lények igenis kommunikáltak egymással és a tervük része volt, hogy Samwellt megkímélik, hogy szemtanúként elvigye a fenyegetés hírét az embereknek. Ezt erősíti meg az is, hogy az HBO sikerszériájának a legelső epizódjában három felderítő a Falon túl összetalálkozik egy Mással, akik közül kettőt meg is gyilkol a szörny. Habár az egyetlen túlélőt árulónak nevezték és kivégezték, mégis arra utal ez a jelenet is, hogy a Mások bevett módszere volt, hogy egy-egy embert életben hagytak, hogy beszámolhasson a többieknek a borzalmakról, amiket látott.

Sam túlélése kulcsfontosságú volt a történet szempontjából, mert neki köszönhetően élte túl halálos betegségét Jorah, illetve a tudása nélkül Jon és Daenerys sem lett volna képes megmenteni Westerost a Másoktól.

hirdetés
hirdetés

Ez a 18 produkció érkezik májusban a Disney+-ra

Általában bemennek a gólok - interjú Kapitány Ivánnal, a Gólkirályság kreátorával (x)

16. heti nézettség - Nagy siker lett A renitens 1. évada

Félmillió forintos büntetést kapott a TV2 Csoport

Ettől a héttől átalakulnak az RTL vasárnap estéi

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en