Jesse Armstrong sorozata, az Utódlás (Succession) 2018 júniusában mutatkozott be az HBO-n, pont abban az évben, amikor a csatornán nem került adásba új évad a Trónok harcából. A Westeros rajongók közül azonban mégis kevesen találtak rá a milliárdos Roy családról szóló produkcióra. A szériából eddig két, 10 részes évad volt látható a csatornán, melyben ritkán tapasztalható módon látható a rokoni áskálódás, illetve a hatalomért való harc.

A történet középpontjában egy rendkívül befolyásos család áll, melynek egy, a Disney-hez hasonló kitalált globális médiavállalat van a kezében. A Roy család nem csak hírekkel foglalkozó tévécsatornákat, de vidámparkokat, online webhálózatokat és utazásszervező cégeket is irányít. Az Utódlás mozgatórugója, hogy a családfő, Logan Roy (Brian Cox) helikopterezés közben sztrókot kap, ezt követően pedig fia, Kendall (Jeremy Strong) puccsot kísérel meg apja ellen, hogy átvegye cége, a Waystar Royco vezetését. Ez a lépés pedig káoszhoz és széthúzáshoz vezet a vállalaton belül.

Az Utódlásra azért is rá lehet sütni a modernkori Trónok harca jelzőt, mert a karakterek közül nem csak Kendall iszonyú jó az áskálódásban. Roman (Kieran Culkin) képtelen bármiért felelősséget vállalni, de a jó pozíció kellene neki, míg az egyetlen lánytestvér, Shiv (Sarah Snook) politikai babérokra törne. Fontos láncszem még Connor (Allan Ruck), aki az USA elnöke akar lenni, de egy fizetett escorttal él a sivatag közepén. Rajta kívül a vidámparkokért felelős Tom (Matthew Macfadyen) is az a fajta ember, akitől ökölbe szorul az ember keze. Egyedül Greg kuzin (Nicholas Braun) az, aki viszonylag jó emberként kerül a Roy család közelébe, ám őt is bedarálja a gépezet.

hirdetés

Ahogy az HBO más sorozataiban, úgy itt sem lehet megmondani, hogy ki az a főszereplők közül, aki pozitív karakter. Talán nincs is ilyen, mert a pilot epizódtól kezdve a Royok mind ellenszenvesek valamiért. A legnagyobb különbség az Utódlásban a Westworldhöz vagy a Trónok harcához képest az, hogy a történetvezetés lineáris, csupán egyetlen szálon futnak az események. Azért nem kell aggódni, karakterekből nincs hiány, akikkel a 20 rész alatt nagyon is izgalmas a megismerkedés. A produkciót 2019-ben a szakma is elkezdte felfedezni magának, az Utódlás több Emmy és Golden Globe-díjat is bezsebelt magának.

hirdetés

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor