2018 júniusában mutatkozott be a Yellowstone az amerikai Paramounton. A produkció azonnal hatalmas sikereket ért el és egyben a tavalyi év legnézettebb új kábeles sorozata lett. Azóta már a második évadát készítik, melynek az idén nyári bemutatkozását nagy várakozás előzi meg. A széria az egyik legjobb filmes szakember, Taylor Sheridan (Sicario, Wind River) alkotása, a főszereplője pedig az Oscar-díjas Kevin Costner. Itthon a sorozat szombatonként 21 órakor a Viacom tulajdonában lévő RTL Spike-on látható.

A széria középpontjában a Montana államban található Yellowstone farm áll, mely a történet szerint a legnagyobb egybefüggő olyan földterület egész Amerikában, mely egy család birtokában van. Duttonéknak ezáltal hatalmas befolyásuk van a környéken, a családfő, John Dutton (Kevin Costner) legfőbb célja pedig, hogy a földterületet bármi áron megtartsa. A hatalmas értéket képviselő farmra azonban másoknak is fáj a foga és egyszerre több oldalról is komoly támadások érik a családot. Az indiánok vissza akarják szerezni azt, ami egykor az övék volt és az új vezetőjük szintén nem riad vissza semmilyen törvénytelen módszertől. Külön érdekesség, hogy Dutton egyik fia indián nőt vett feleségül és beköltözött közéjük, az ottani indián rezervátumba. Ezen kívül a város a földterületen akar terjeszkedni és bizonyos amerikai ingatlanosoknak is minden vágya Duttonék eltiprása.

Yellowstone-t a címben nem véletlenül hasonlítottuk a Trónok harcához, ugyanis a készítője is utalt rá a Deadline-nak adott interjújában, amikor erről a produkcióról kérdezték. “A Yellowstone egy olyan széria, amelyhez hasonlót még csak nem is láttam mostanában kereskedelmi csatornán. A lineáris televíziózás mostanra szinte halott lett, az emberek jobban szeretik darálni a sorozatokat. Így azok a cégek, amelyek hetente adnak le egy részt egy sorozatból, nagyon nehéz helyzetben vannak. Ennek ellenére ezek a szériák is tudnak fejlődni. Úgy gondolom, hogy a Yellowstone az én válaszom a Trónok harcára” – mondta Taylor Sheridan.

hirdetés

Az alkotó pedig nem véletlenül nyilatkozta ezt. A Yellowstone nem csak kimagasló minőséget képvisel, hanem rengeteg párhuzam vonható a Trónok harcával. Itt is elmondható az összes karakterről, hogy rendkívül emberközelien mutatják be őket és senkiről sem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy jó, vagy rossz ember lenne. Miközben Westerosban különböző családok próbálják megszerezni a Vastrónt, Yellowstone-ban a fent említett csoportok a farm megszerzéséért követnek el bármit. Miközben a Dutton család van a főszerepben, itt is több oldalról bemutatják a történetet és épp úgy megismerhetjük az indiánok nézőpontját és motivációját, mint jogos területkövetelők. Az első évadban, az egyik a farmért folytatott összecsapásban simán kinyírják az egyik legfontosabb főszereplőt, de a későbbiekben is halnak meg fontosabb és kevésbé fontos karakterek. Ezeken kívül a modern farmon játszódó sorozatban is elképesztő a látványvilág.

A helyszín ugyanis a Yellowstone Nemzeti Park, a világ legrégibb nemzeti parkja és egyben az egyik leggyönyörűbb vidéke. Rendkívül gazdag állatvilága megjelenik a sorozatban is, így időnként farkasok, máskor egy medve veszélyezteti az embereket. Sok jelenetben lóháton közlekedve látjuk a főszereplőket, de a családfő, John Dutton gyakran saját helikopterével is utazik, ezzel erőt demonstrálva az ellenségei között. A Yellowstone ugyan egy más hangulatú sorozat, mint a Trónok harca, mégis nagyon sok hasonlóság van a két produkció között. Így ha új, különleges szériára vágytok, mindenképpen ajánlani tudjuk a produkciót. A sorozat ismétlései péntekenként 22 órakor kerülnek képernyőre az RTL Spike-on (ma a második rész lesz látható), az új részek pedig szombatonként 21 órakor láthatóak.

(A cikket a Viacom támogatta.)

hirdetés

Ez a 18 produkció érkezik májusban a Disney+-ra

Általában bemennek a gólok - interjú Kapitány Ivánnal, a Gólkirályság kreátorával (x)

16. heti nézettség - Nagy siker lett A renitens 1. évada

Félmillió forintos büntetést kapott a TV2 Csoport

Ettől a héttől átalakulnak az RTL vasárnap estéi

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en