Az elmúlt években alapvetően négy amerikai sorozat (valamint egy török) határozta meg az RTL Klub hétköznap estéit. Ezek közül viszont az idei és az elkövetkező egy-két évben mindegyiket befejezni kényszerűl a hazai csatorna, ugyanis a tengerentúlon is véget érnek. A mentalista már áprilisban befejeződött és várhatóan a 2016 második felében a CSI: Miami helyszínelők utolsó epizódja is képernyőre kerül. Pár hónapja kiderült, hogy a Dr. Csontból Amerikában már csak egy csonka évad van hátra, itthon pedig kettő, így 2017 végén, vagy 2018-ban ez a produkció is véget ér az RTL Klubon.

Ezek után már csak a Castle maradt, melyről nemrég megírtuk, hogy két alapszereplő is kiszáll, köztük a Kate Beckett-et alakító Stana Katic. Korábban még úgy volt, hogy a távozások után folytatódhat a sorozat, de az ABC meggondolta magát és pár órája elkaszálták a sorozatot. A Castle-ből így a 8. lesz az utolsó évad és hétfőn végleg befejeződik a széria. Mivel hazánkban így bő kettő etap marad még, így számításaink szerint 2018-ban szintén kifut az RTL Klubon.

A Szulejmán ugyan nem amerikai, de szintén jól teljesítő hétköznap esti sorozat, viszont 2018 körül ez a széria is befejeződik Magyarországon. Ezeket látva a következő években az RTL Klub egyre rosszabb helyzetben lesz a külföldi sorozatok terén. Persze van esély arra, hogy addig ezek helyett találnak új, népszerű vásárolt produkciókat, de hogy ilyen sokat, arra elég kevés.

hirdetés

Kedden a Media Hungary konferencián Kolosi Péter, az RTL vezérigazgató-helyettese és programigazgatója pont azt fejtette ki az előadásában, hogy egyre kevesebb az olyan amerikai sorozat, ami itthon, országos csatornán is nézett tud lenni. A következő évekre se vár változást, így szerinte ezeket magyar gyártású produkciókkal lehet pótolni. Az új tengerentúli szériák zöme ezért inkább az RTL kábelcsatornáin kerülnek majd bemutatásra. (Fotó: RTL Klub)

hirdetés

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor