.

A mentalista utolsó évada a franciáknak köszönhető - Kolosi Péterrel búcsúztatjuk a sorozatot

Írta: KTL | 2016. április 05. 14:35
A mentalista Amerikában 2008-ban indult és éveken át nagyon sikeres volt. 2014 őszén derült ki, hogy elkaszálták A mentalistát és a nem sokkal később kezdődő 7. évad lesz az utolsó a szériából. Amerikában 2015 februárjában adták le az utolsó epizódot. Magyarországon 2009-ben az RTL Klub mutatta be a sorozatot és azóta is itt láthatóak az új epizódok. Itthon szinte a kezdetek óta A mentalista volt az egyik legnézettebb sorozata a csatornának, mely sok éve meghatározó pont volt a kedd estékben. Az RTL Magyarország azonban nem csak a főcsatornán, de kábelen, a Coolon is sikerrel ismételte a produkciót, az elmúlt években 1614-szer tűzték képernyőre valamelyik, az RTL Klubon már leadott epizódot.
Némi késéssel ugyan, de ahogy korábban megírtuk, kedd este Magyarországon is búcsúzik az egyik legjobb krimisorozat. A mentalista 7x13-as, utolsó epizódja ma 22:00-kor lesz látható az RTL Klubon. Kolosi Pétert Cannes-ban értük utol telefonon és arról kérdeztük, hogy mit jelentett a csatorna számára a sorozat és mivel fogják pótolni a hiányát. "Nyilvánvalóan A mentalista - együtt a Dr. Csonttal, a Szulejmánnal és a Cobra 11-el - egyike a négy legfontosabb sorozatunknak, így nagyon sajnáljuk, hogy vége van, de Amerikában már egy ideje nyilvánvaló volt, hogy befejeződik. Külön érdekesség - amit én is csak tegnap hallottam -, hogy az utolsó évad koprodukcióban készült a francia TF1 csatornával. Franciaországban ennyire népszerű volt a sorozat és az utolsó 13 epizód csak így készülhetett el Amerikában, hogy a költségek 30%-át a TF1 fizette. A mentalista volt az sorozat, aminél már előre lehetett tudni, hogy nagy siker lesz. Emlékszem, amikor az LA Screeningen ezt premier előtt láttuk, akkor épp Gyöngyösi Bence volt a TV2 programigazgatója, de tudta, hogy az RTL-nek van dealje a Warnerrel. Amikor levetítették a pilotot, odafordult hozzám és annyit mondott, hogy van egy jó sorozatotok, melyre én nagyon bólogattam. A mentalista tényleg az a produkció volt, aminél már előtte mindenki egyértelműen tudta, hogy ez nagy siker lesz és nagyon sajnálom, hogy véget ért" - mondta az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese, programigazgatója a SorozatWikinek.
"Manapság sokkal kevesebb olyan amerikai sorozat van, ami a nemzetközi piacnak érdekes lehet, amit nagyon sajnálunk. Ennek ellenére mi azért próbálkozunk, mert szerintem lehet olyat találni, ami jó. Ezért is indult nemrég a Blindspot, a Rejtjelek a Coolon, mely elég jól is kezdett. Az sem véletlen, hogy mi magunk is elkezdtünk 2015-ben sorozatot gyártani és olyan műsort is elindítottunk, ami ugyan nem sorozat, de ebben az idősávban látható, ilyen a Keresem a családom. Ha az a kérdés, hogy mivel tudjuk pótolni a kieső sorozatot, akkor az a helyi tartalom. Amikor a Válótársak elkészítése mellett döntöttünk, akkor ez egy fontos szempont volt, hogy pótolni tudjuk a kieső amerikai sorozatokat - tette hozzá Kolosi Péter. (Fotók: RTL Klub)


További hírek

Április elején Magyarországon is véget ér A mentalista

Januárban folytatódik A mentalista az RTL Klubon

Mikor indul A mentalista utolsó évada az RTL Klubon?

A mentalista 6. évad folytatásának hazai előzetese


Hozzászólások