A mentalista Amerikában 2008-ban indult és éveken át nagyon sikeres volt. 2014 őszén derült ki, hogy elkaszálták A mentalistát és a nem sokkal később kezdődő 7. évad lesz az utolsó a szériából. Amerikában 2015 februárjában adták le az utolsó epizódot. Magyarországon 2009-ben az RTL Klub mutatta be a sorozatot és azóta is itt láthatóak az új epizódok. Itthon szinte a kezdetek óta A mentalista volt az egyik legnézettebb sorozata a csatornának, mely sok éve meghatározó pont volt a kedd estékben. Az RTL Magyarország azonban nem csak a főcsatornán, de kábelen, a Coolon is sikerrel ismételte a produkciót, az elmúlt években 1614-szer tűzték képernyőre valamelyik, az RTL Klubon már leadott epizódot.

Némi késéssel ugyan, de ahogy korábban megírtuk, kedd este Magyarországon is búcsúzik az egyik legjobb krimisorozat. A mentalista 7×13-as, utolsó epizódja ma 22:00-kor lesz látható az RTL Klubon. Kolosi Pétert Cannes-ban értük utol telefonon és arról kérdeztük, hogy mit jelentett a csatorna számára a sorozat és mivel fogják pótolni a hiányát.

“Nyilvánvalóan A mentalista – együtt a Dr. Csonttal, a Szulejmánnal és a Cobra 11-el – egyike a négy legfontosabb sorozatunknak, így nagyon sajnáljuk, hogy vége van, de Amerikában már egy ideje nyilvánvaló volt, hogy befejeződik. Külön érdekesség – amit én is csak tegnap hallottam -, hogy az utolsó évad koprodukcióban készült a francia TF1 csatornával. Franciaországban ennyire népszerű volt a sorozat és az utolsó 13 epizód csak így készülhetett el Amerikában, hogy a költségek 30%-át a TF1 fizette.

hirdetés

A mentalista volt az sorozat, aminél már előre lehetett tudni, hogy nagy siker lesz. Emlékszem, amikor az LA Screeningen ezt premier előtt láttuk, akkor épp Gyöngyösi Bence volt a TV2 programigazgatója, de tudta, hogy az RTL-nek van dealje a Warnerrel. Amikor levetítették a pilotot, odafordult hozzám és annyit mondott, hogy van egy jó sorozatotok, melyre én nagyon bólogattam. A mentalista tényleg az a produkció volt, aminél már előtte mindenki egyértelműen tudta, hogy ez nagy siker lesz és nagyon sajnálom, hogy véget ért” – mondta az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese, programigazgatója a SorozatWikinek.

“Manapság sokkal kevesebb olyan amerikai sorozat van, ami a nemzetközi piacnak érdekes lehet, amit nagyon sajnálunk. Ennek ellenére mi azért próbálkozunk, mert szerintem lehet olyat találni, ami jó. Ezért is indult nemrég a Blindspot, a Rejtjelek a Coolon, mely elég jól is kezdett. Az sem véletlen, hogy mi magunk is elkezdtünk 2015-ben sorozatot gyártani és olyan műsort is elindítottunk, ami ugyan nem sorozat, de ebben az idősávban látható, ilyen a Keresem a családom. Ha az a kérdés, hogy mivel tudjuk pótolni a kieső sorozatot, akkor az a helyi tartalom. Amikor a Válótársak elkészítése mellett döntöttünk, akkor ez egy fontos szempont volt, hogy pótolni tudjuk a kieső amerikai sorozatokat – tette hozzá Kolosi Péter. (Fotók: RTL Klub)

hirdetés

14 év után a TV2-n tér vissza a Győzike show

Az X-Faktor egyik korábbi győztese lesz az idei évad negyedik mentora

Számos technikai újítással készült a VIASAT3 és a WMN ma induló közös műsora

Felkerült az egyik nagy streaming szolgáltatóra a Doktor Murphy

Ők lesznek az Adom a napom 3. évadának második hetének vendégei

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max