Ian McElhinney – aki Daenerys egyik segítőjét, Barristan Selmyt alakította a Trónok harcában -, az Oroszországban megrendezett Epic Conon nyilatkozott arról, hogy úgy tudja, George R. R. Martin már rég befejezte az utolsó két A tűz és jég dala könyvet. A színész arra is célzott, hogy az író és az HBO között különleges megállapodás van, amely nem engedi a Winds of Winter és az A Dream of Spring kiadását. A tévés adaptáció befejezése után azonban rögtön a könyves polcokra kerülnek majd a regények. George R. R. Martin most keményen reagált a vádakra.

“Szinte hihetetlen, hogy az interneten mennyi ostobaság terjed rólam, de azért egyértelművé teszem: az utolsó két A tűz és jég dala regény nincsen kész. A 7. könyvbe még csak bele sem kezdek addig, amíg a Winds of Winterrel kész nem vagyok! Miért ülnék rajta a befejezésen évekig, kinek állna ez érdekében? Melyik kiadó egyezne ebbe bele egyáltalán? Sok millió dollárt kaszálok én is, és a kiadók is világszerte egy-egy új Trónok harca regény megjelenésekor. A könyvek ráadásul reklámot csinálnak a sorozatnak, amellyel az HBO is jól jár!” – írta hevesen Martin a blogján, majd hozzátette, semmilyen megállapodása nincsen a csatornával a könyvek késleltetéséről.

George R. R. Martin nemrég bővebben is beszélt arról, hogy írói válságban szenved, ezért nem halad a Winds of Winter írásával. A rajongókat ez vélhetően egyáltalán nem vigasztalja, akik 8 éve várnak már a következő kötet megjelenésére.

hirdetés
hirdetés

Ez a 18 produkció érkezik májusban a Disney+-ra

Általában bemennek a gólok - interjú Kapitány Ivánnal, a Gólkirályság kreátorával (x)

16. heti nézettség - Nagy siker lett A renitens 1. évada

Félmillió forintos büntetést kapott a TV2 Csoport

Ettől a héttől átalakulnak az RTL vasárnap estéi

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en