A Trónok harca 7. évadát jól fogadta a szakma és a közönség, habár a nézők szerint az elmúlt 7 epizódban több olyan hiba is előfordult, amelyek az előző szezonokban – főleg, amikor a sorozat még a könyvekre támaszkodott -, elképzelhetetlenek lettek volna. Gendry futása volt az egyik olyan dolog, ami mérgessé tette a rajongókat. Amikor Havas Jonékat közrefogták a Mások és élőholtak, a Baratheon fattynak volt ideje segítségért futnia a jégben-fagyban, és hollót küldeni Daenerysért. A khaleesi megérkezésekor pedig Észak királya és csapata még mindig tartották állásaikat, mintha 5 percbe telt volna a mentőakció.

Az HBO produkciójának írói most elismerték, nem mindig választották a legjobb megoldásokat az előző etapban. “A 7. évad a lezáró szezont vezette fel, ezért áldozatokat kellett hoznunk. Fel kellett gyorsítanunk bizonyos dolgokat egy-két részben. Kiírhattuk volna, hogy 3 héttel később, ezzel egyértelműsítve, hogy néhány jelenet között mennyi idő telt el, de nem éltünk a lehetőséggel. Előfordult tehát, hogy csaltunk néha, hogy a saját dolgunkat megkönnyebbítsük” – derül ki Dave Hill nyilatkozatából. A Trónok harca forgatókönyvírója Bryan Cogman vezető íróval válaszolt az Entertainment Weekly kérdéseire.

“A rajongóknak jó hír, hogy hasonló megoldásokra, mint Gendry futása, a 8. évadban már nem lesz szükség. Tanultunk a hibáinkból, az utolsó 6 rész tempója sokkal természetesebb és hihetőbb lesz” – tette hozzá Hill, ezzel némi megnyugvást kínálva az április 14-én (magyar idő szerint április 15-én hajnalban érkező) utolsó szezonnal kapcsolatban. (Fotó: HBO)

hirdetés
hirdetés

Ez a 18 produkció érkezik májusban a Disney+-ra

16. heti nézettség - Nagy siker lett A renitens 1. évada

Félmillió forintos büntetést kapott a TV2 Csoport

Ettől a héttől átalakulnak az RTL vasárnap estéi

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi