Elég nehéz elhinni, de a Trónok harcának majdnem két teljes évadig tartott, hogy eljusson odáig a történet, hogy a közönség látványos csatát lásson. A Feketevízi csata a 2×09-es epizódban zajlott le, komoly veszteségekkel a Lannisterek számára. Aztán a további 5 évadban már láttuk, hogyan pusztítanak a sárkányok, a Mások is lecsaptak, az akció tehát beindult a főleg politikai témákkal foglalkozó produkcióban. De melyek voltak ez eddigi legdurvább és legemlékezetesebb összecsapások? Új cikksorozatunk első része ennek jár utána. Az összeállítás forrása a Vulture.com.

10. Csata a Suttogó erdőben (1×09)
Ki felejthetné el az Öt Király Háborúját, melynek első felvonása a Suttogó erdőben zajlott? Robb Stark erői felőrölték Jaime Lannistert, ráadásul Cersei testvérét még fogságba is ejtette az ellenség. Habár ez a csata is egyike volt azoknak, melynek csupán a leírását hallottuk, mégis legalább annyira emlékezetes, mint amikor Tyrion nekiment az északiaknak, kiütötték, de a karakter már csak az ütközet után ébredt fel. George R. R. Martin könyvéhez nagyon közel állt, ami a sorozatban történt, Catelyn Stark aggódva figyelte a Suttogó erdőt, ahol fia először nagy csatát vívott és nagy kérdés volt, hogy Robb élve kikerül-e belőle.

9. A Greyjoyok tengeri ütközete (7×02)
A Greyjoyok elég komoly szerepet játszottak a Trónok harcában, Euron azonban a semmiből tűnt fel. A férfi egyszerre lett Theon és Yara nagy ellensége, a sorozat új főgonosza (aki sokaknak csalódást okozott Ramsay után), valamint Cersei kérője. Euron Greyjoy a 7. etapban megkerülhetetlen tényező volt már, flottájával pedig tönkreverte Daenerys erőit. Ha mindez nem volna elég, a csatában Euron megölt két Homoki Kígyót, valamint fogságba ejtette Homok Ellariát és lányát, Homok Tyene-t, akiket aztán átadott Cersei-nek, ajándékként. Semmi élvezetes nem volt ebben a tengeri ütközetben, viszont annyira váratlanul jött az epizódban és olyan gyorsan lezajlott, hogy szinte felocsúdni se volt időnk.

hirdetés

8. Daenerys sárkányai a rabszolgatartók ellen (6×09)
Dany sárkányai habár rengeteg élőhalottat és Lannistert felégettek, mégis az egyik legemlékezetesebb és legfontosabb csapásukat a rabszolgatartók flottájára mérték. Ez a csata megváltoztatta a geopolitikai helyzetet a régióban, ráadásul megtörte a rabszolgatartók uralmát Meereenben. Ez a támadás azért emlékezetes, amiért Euroné is, teljesen váratlanul érte a hajókat a sárkánytűz, de az ilyesmire ugye nem is lehet igazán felkészülni.

7. Dany testőrsége a Hárpia Fiai ellen (5×09)
A Hárpia fiai olyan erővel támogatták a rabszolgatartókat, hogy még Daenerys embereinek is simán nekimentek. Maga az ütközet egy arénában zajlott, ahol a Khaleesit körbevették az ellenségei. Drogon hirtelen közbenjárása kellett ahhoz, hogy Danyék ne szenvedjenek el hihetetlen vereséget és, hogy a sárkányok anyját ne öljék meg. Ez volt az első alkalom, amikor Tyrion egy kifejlettebb sárkányt akcióban láthatott, nem volt semmi. Drogon lángszóróként ölte a Hárpia Fiait, még azoknak is rossz volt nézni a dolgot, akik ellenük drukkoltak, nem hogy a Lannisternek.

6. Daenerys és gyermekei a Mások ellen (7×06)
A Mások és élőhalott csatlósaik ebben a csatában Havas Jon maroknyi emberével néztek farkasszemet. Egészen addig a pillanatig, hogy Daenerys be nem futott a sárkányaival, akik aztán el nem kezdték lerendezni az Éjkirály seregét. Ennek az ütközetnek az érzelmi tetőpontja akkor volt, amikor a Mások vezére egy dárdával ledobta az égből Viseriont. A sárkánnyal rosszabb történt, mintha meghalt volna, ugyanis kénytelen volt átállni az ellenség soraiba, miután az ördögi lény feltámasztotta Dany gyermekét.

5. A vadak az Éjjeli Őrség ellen (4×09)
Egyike volt a legemlékezetesebb csatajeleneteknek, amikor a vadak nekitámadtak a Falnak. Havas Jonék ellenségei azonban nem csupán Északról, hanem Délről is ostromolták az Éjjeli Őrséget, ráadásul olyan segítőtársakkal, mint néhány vérszomjas óriás. Ez volt az a rész, amikor Ygritte meghalt, így Jon számára duplán megrázó volt a harc, pláne, hogy egy kisgyerek ölte meg a férfi szabadszájú szerelmét.

4. Daenerys, Drogon és a dothrakiak a Lannisterek ellen (7×04)
Mészárlásokból nem volt hiány a Trónok harca első 7 évadában, ezek közül azonban kiemelkedett az, amikor Daenerys Drogon hátán rontott neki a Lannister seregeknek. A csatába becsatlakoztak a dothraki erők is, így aztán nem lehetett kétség afelől, hogy ki jön ki győztesen a dologból. Bronn azért megpróbálkozott kilőni Daenerys sárkányát, ráadásul Jaime egymaga nekiment a Khaleesinek, amikor már minden veszni látszott. Habár nagyon egyoldalú volt a küzdelem, hősiességnek a Lannisterek sem voltak híján, kivételesen.

3. A Feketevízi csata (2×09)
A sorozat első nagy csatája volt a Feketevízi, mely egyfajta alaphangot adott azon irányba, hogy a nézők mit várjanak el később a sorozattól. A Trónok harca esetében persze mindenki tudja, hogy nem kell A Gyűrűk Ura szintű háborúkra számítani, merthogy a tévés költségvetés ezt nem engedi meg, a 2. évad 9. részében azonban nagyon kitettek magukért a készítők. A CGI lenyűgöző volt, a feszültség is ott volt a szeren, így maximum azok csalódhattak, akik Stannis Baratheonnak szurkoltak.

2. A Fattyak csatája (6×09)
Ramsay Bolton kinyírta Rickon Starkot, ráadásul nekiment Havas Jon erőinek. Tisztán látszott, hogy valamelyik fél ezt nem éli túl, és ez végülis így lett. Ramsay harapott a fűbe, ráadásul nagyon csúnyán, a Fattyak csatájának pedig a végeredménye az lett, hogy a Deresben pöffeszkedő Boltonokat kiűzték a kastélyból. A Starkok visszatértek, persze ehhez kellett Kisujj beavatkozása is, aki váratlanul mentette meg a komoly slamasztikában lévő jófiúkat.

1. A vadak és az Éjjeli Őrség a Mások ellen (5×08)
Mi lehetne durvább, mint magával a Halállal harcolni? Amikor a Mások lecsaptak egy kis falura, szó szerint a pokol szabadult el, ezzel késleltetve a sikeres tárgyalásokat az Éjjeli Őrség és a vadak között. Az élőhalottak iszonyatos mészárlást csaptak, melynek vége az lett, hogy az Éjkirály egy kézmozdulattal hozta vissza az általa lemészárolt embereket. A levegő a szó szoros értelmében megfagyott azon a napon Hardhome-ban, pedig egyébként se volt túl meleg a kis faluban.

hirdetés

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor