.

A Barátok közt 5 korábbi színésze is a Keresztanyu fontos szereplője lesz

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2021. január 01. 18:29
Vasárnap 18:50-kor indul az RTL Klub legújabb napi sorozata a Keresztanyu, mely jövő héttől minden hétköznap este 20:10-kor lesz látható. A produkció az ukrán-magyar határon játszódik és csempészcsaládokról és az őket üldöző rendőrökről fog szólni. A produkcióról bővebben itt írtunk, a legújabb két előzetese pedig itt tekinthető meg. A Barátok közt nézőinek azonban külön érdekesség, hogy a sorozat 5 korábbi színésze is fontos szereplője lesz a Keresztanyunak. Gonda Kata 2008-2009 között alakította Temesvári Noémit, Orsi vér-szerinti és Laci nevelt lányát a Barátok köztben. A karaktert korábban egy másik színésznő formálta meg. Most 11 év után az RTL Klub újabb napi sorozatában lesz főszereplő. A Keresztanyuban egy ukrán határőrt, Viktorija Sukorivot alakítja majd, akit a szériában többen Vikinek szólítanak, akcentussal beszéli a magyart, vagy ukránul szólal meg.
Az új sorozatba egy másik fiatal, korábbi Barátok köztös színésznő is látható lesz akire a csatorna nézők is biztosan jobban is emlékeznek, hisz nem olyan régen távozott a szériából. Mezei Léda 2016-2019 között Kővári Natasát játszotta a Mátyás király téren, aki Emilia lánya és Rudi szerelme volt. A Keresztanyuban szintén egy ukrán lányt, Tomasevics Georginát, azaz Ginát alakítja majd, aki Magyarországra, Makkosszálásra költözött és a Lengyel Ferenc által megformált helyi rendőrfőnök felesége lett. A történet szerint nem dolgozik, háztartásbeli és Vikivel ellentétben ő már tökéletesen beszéli a magyart.
A Keresztanyu főszereplője lesz egy szintén nemrég még a Mátyás király téren tevékenykedő színész. Józan László 2014-2018 között formálta meg Nagy Tóbiást, aki Aliz és Krisztián közeli barátját és Zsófi gyermekének apját játszotta. Az új napi szériában Igort, az ukrán-magyar vegyes házasságból született Tatarenko család legidősebb gyermekét fogja alakítani. A határ ukrán oldalán lakik és a csempész-hálózat egyik fontos tagja lesz. Magyar anyuka lévén a nyelvünket tökéletesen beszéli.
Viszont nem csak ukránokat fognak alakítani a Barátok közt korábbi szereplői. Ott lesz Ullmann Mónika is, akire csak azok emlékezhetnek a Mátyás király térről, akik a kezdetek óta követik Berényiék történetét. A színésznő ugyanis 1998-2000 között formálta meg Marosi Krisztinát, Miklós barátnőjét. Az RTL újdonságában Pálinkás Mariannt, a Molnár Piroska által megformált "Keresztanyu" lányát, és a Mihályfi Balázs alakította Harangozó Lajos feleségét játssza. A csempészetben nem vesz részt, de a családja számos tagja a hálózat tagja, így ennek következményeit az ő karaktere is viseli.
Németh Kristófot az RTL Klub közönsége az elmúlt években inkább a Drága örökösökből ismeri, de 1999-2013 között a Barátok közt egyik legfontosabb szereplőjét, Kertész Gézát, Vili bácsi és Magdi néni fiát alakította. A Keresztanyuban Bárány Jóskát, Makkosszállás leggazdagabb családjának fejét alakítja. Jóska számos vállalkozás vezetése mellett a csempész-hálózat egyik fontos tagja és indulni akar az egy év múlva esedékes polgármester választáson is.


További hírek

Így telt a Barátok közt utolsó forgatási napja (videó)

Több befejezést készítenek a Barátok köztnek

Lecserélik a Barátok közt egyik visszatérő szereplőjét

Rendhagyó, új műsor indul