A Miért éppen Alaszka? (Northern Exposure) című Emmy-díjas sorozat 1990 és 1995 között futott az amerikai CBS-en, a produkció 6 évad alatt 110 epizódot ért meg. Eredetileg az országos csatorna 8 részes miniszériát látott csak az ötletben, a jó nézettség miatt viszont sokkal tovább futott a produkció. A történet szerint Dr. Joel Fleischmannek, a sikeres New York-i zsidó orvosnak a világ végére, Alaszkába kell költöznie, mert nem olvasta át eléggé a szerződését. Egy különös helyre kerül a Miért éppen Alaszka? főszereplője, ahol mindenki csodabogár, volt tini-szépségkirálynőtől kezdve kocsmáros polgármesteren keresztül még egy zseni indián is megtalálható Cicely városában.

Idehaza az MTV 2 teljes évadot és a 3. etapból 2 részt adott le a produkcióból, aztán a TV2-höz vándoroltak át a Miért éppen Alaszka? jogai, ahol 4 szezon került képernyőre, később pedig a VIASAT3-on futott a dramedy, itt egy kivételével az összes epizód lement. A CBS most megkereste az eredeti színészeket, köztük a dokit játszó Rob Morrow-t is, hogy feltámasztanák a klasszikust. A produkció szereplői közül nem mindenki él már sajnos, de Joshua Brandet és John Falsey-t, azaz az eredeti készítőket is visszacsábítanák a Miért éppen Alaszka? fedélzetére. Fleischman az új évadban egy régi barátja temetésére utazik majd Cicelybe, hogy aztán megint ott ragadjon a jéghideg településen.

A Miért éppen Alaszka? folytatásának forgatókönyve már készül, legkorábban 2019 decemberében kerülhet képernyőre a CBS műsorán.

hirdetés
hirdetés

Ez a 18 produkció érkezik májusban a Disney+-ra

Általában bemennek a gólok - interjú Kapitány Ivánnal, a Gólkirályság kreátorával (x)

16. heti nézettség - Nagy siker lett A renitens 1. évada

Félmillió forintos büntetést kapott a TV2 Csoport

Ettől a héttől átalakulnak az RTL vasárnap estéi

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en