.

Búcsúzik a CSI: New York-i helyszínelők, idei újonc sorozat indul ősszel az AXN-en

Írta: KTL | 2013. június 29. 21:50
Májusban derült ki, hogy elkaszálták a CSI: New York-i helyszínelőket, így az Amerikában februárban képernyőre kerülő 9. évad fináléja egyben a sorozat utolsó epizódja is lett. A krimisorozat világszerte népszerű és számtalan országban vetítik. Hazánkban is rendkívül közkedvelt, ami már abból is jól látszik, hogy az AXN elsődleges vetítése után a Viasat3, az RTL Klub, a Cool és a Sorozat+ is műsorra szokta tűzni. Mindegyik csatornán a legjobb nézettségű sorozatok között van. Mivel azonban az AXN mindig a tengerentúli premierhez képest alig pár hónappal lemaradva vetíti a friss részeket, így a jövő hét elején Magyarországon is eljutunk a 9. évad utolsó részeihez.
Hétfőn 21:00-kor kerül adásba a New York-i helyszínelők 9x16-17 részei, ezzel pedig itthon is elbúcsúzik a sorozat és a hazai nézőkhöz nem érkezik több premier epizód. Mivel a produkció készítő számítottak arra, hogy nem folytatódik a sorozat, így szerencsére lezárták a történetet és nem hagytak nyitva szálakat. Az AXN programing vezetőjét a CSI: New York-i helyszínelők búcsújáról, arról hogy mit jelentett a csatorna számára a sorozat, illetve a következő hónapok terveiről kérdeztük. "A CSI: NY – New York-i helyszínelők kiemelten fontos az AXN műsorai között. A sorozatot csatornánk mutatta be elsőként, majd évről évre elhozta a nézőknek Mac Taylor és csapata legújabb nyomozásait. Szinte a csatorna indulása óta vetítjük, így mára az AXN ikonikus, és az egyik legnépszerűbb műsorává vált. A nézők egyik kedvenc programja, amely hétről hétre kimagasló nézettséggel fut csatornánkon mind a mai napig. Habár a jövő heti évadzáró után új epizódok nem kerülnek már képernyőre, a korábbi részeket újra levetítjük. Emellett a krimi műfaj rajongói számos további, hasonlóan közkedvelt sorozatból is válogathatnak az AXN műsorai közül. Csakúgy, mint a CSI: NY - New York-i helyszínelőket, a Gyilkos elmék legújabb évadjait is elsőként nálunk követhetik nyomon, jelenleg a 8. évadot, valamint a népszerű NCIS és NCIS: Los Angeles sorozatpáros is látható az AXN műsorán.
Az AXN folyamatosan figyel arra, hogy a műfajteremtő CSI: NY - New York-i helyszínelők mellett minden évben számos új, különleges sorozatot mutasson be a magyar nézőknek. Jól példázza ezt, hogy az AXN hozta el Magyarországra az egyik legújabb sikersorozatot is, a különös emlékezőtehetséggel rendelkező nyomozónő életét bemutató Felejthetetlen c. szériát. A széria, amely már bizonyította, hogy méltó utódja a CSI: NY - New York-i helyszínelőknek, hamarosan a legfrissebb, 2. évaddal tér vissza az AXN képernyőjére. Ezen kívül olyan európai sikereket is vetítünk, mint a Sherlock, vagy A Bárka. Az AXN saját gyártású sorozatok sora is folytatódik, a Hannibal sikeres bevezetése után ősszel a legújabb produkció, a Gyilkos elmék alkotójának nevével fémjelzett Crossing Lines is elindul, melynek érdekessége, hogy Európa legizgalmasabb városaiban, többek közt Berlinben, Prágában és Párizsban játszódik." - mondta el a SorozatWiki-nek Kis-Bocz Éva, a Sony Pictures Television Networks Central Europe (SPTN CE) programigazgatója.

További hírek

Emlékeztető: CSI: New York-i helyszínelők 9. évadpremier a VIASAT3-on

Emlékeztető: CSI: New York-i helyszínelők sorozatfinálé az AXN-enHozzászólások