Két év után, augusztus 26-án tért vissza az Ázsia Expressz 2. évada a TV2-re. Az utazós realityt új készítők, az RTL-től igazolt kreatívok készítették, de ugyanúgy 6 hétig tartott. Végig az elmúlt egy évben különösen jól működő Fókusz és az RTL nagysikerű Drága örökösök című napi sorozata ellen volt látható. Ördög Nóra műsora végül október 4-én ért véget. Kielemeztük, mennyire volt sikeres nézettségileg az új évad 18-49-ben.

Az Ázsia Expressz 2017 őszi első évada igazán az első hetében remekelt, utána inkább hullámzó, hol jó, hol közepes eredményeket ért el. A szezon 13,95 százalékos átlagos közönségarányt hozott, mely kis mértékű sikernek nevezhető. Akkor a TV2 elkövette azt a hibát, hogy kedd és szombat között sugározta a műsort, de pont a legérdekesebb hetet lezáró részt, a hétvégi időpont miatt gyakran alig figyelték.

Az idei évben számos újítást vezettek be az utazós realityben, valamint már normálisnak mondható menetben, hétfőtől péntekig került képernyőre. Két év alatt tovább csökkent a legnagyobb csatornák nézettsége, Ördög Nóra műsorának folytatása viszont a korábbinál magasabb, 14,4 százalékos átlagos közönségarányt szállított. Ez TV2-s szinten magában is jó teljesítménynek számít, hétköznaponként 14 százalék felett idén csak az Exatlon Hungary és a Bezár a bazár! ment.

Ezzel pedig egyértelműen felhúzta a TV2 esti (19-23 óra) közönségarányát, mely a vizsgált időszakban hétköznap átlagosan 11,4 százalék volt. A reality 3 százalékponttal jobban teljesített, mint a csatorna főműsorideje. De nem csak az átlagos eredmények voltak jobbak a TV2-énél, hanem (ahogy a grafikonunkon is látszik), mind a 30 adás magasabb számot hozott, mint a csatorna aktuális esti átlaga.

hirdetés

A siker persze nem teljes, hisz a vele szemben látható RTL-es műsoroktól a legtöbbször kikapott. A Fókusz általában legyőzte, míg a Drága örökösök csak egy-két alkalommal kapott csak ki a TV2-s produkciótól. Ennek ellenére az Ázsia Expressz 2. évada sikeresnek tekinthető, hisz az erős RTL-es ellenfelekkel szemben nem sokkal maradt le és rendesen felhúzta az esti csatornaátlagot. Mióta az utazós reality véget ért, a Fuss család, fuss!-al azonnal be is dőlt ebben a sávban a TV2 nézettsége. Nem lepődnénk meg tehát, ha a magas gyártási költségek ellenére is a TV2 Csoport elkészítené a 3. szezonját.

hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna