A tegnapi napon került ki a SorozatWikire az RTL tartalomért felelős vezérigazgató-helyettesével (Chief Content Officer) és programigazgatójával készült évértékelő interjú, azonban ezúttal Podcast formájában. Kolosi Péter azon kívül, hogy részletesen elemezte a tavalyi évet, több komoly bejelentést is tett az RTL és az RTL+-al kapcsolatban is. Mivel ezek hanganyagban hallgathatóak meg, a legfontosabb információkat összeszedtük ebben a cikkben.

hirdetés

Sorozatváltozatot kap az egykori legendás, Valami Amerika trilógia, melyet ugyanúgy Herendi Gábor készít majd. A vadonatúj produkció az RTL+-ra fog érkezni, de Kolosi Péter nem árulta el, hogy mikorra várható. Annyit azonban elmondott, hogy lesz összefüggés a régi és az új Valami Amerika között.

A Gyertek át! sikeréről érdeklődve, pedig a tartalomért felelős vezérigazgató-helyettes arra utalt, hogy hamarosan érkezhet a produkció következő évada:

“Nagyon hamar meg fogják tudni az előfizetők, hogy miért mondom azt, hogy egy nagyon sikeres, RTL+-on látható első szezon volt. Ilyenkor mindig azt szoktam mondani, hogy abból látszik, hogy egy tartalommal elégedettek vagyunk-e, hogy készítünk-e belőle következő szezont”

– mondta Kolosi Péter a SorozatWiki Podcast adásában.

Kolosi Péter (Fotó: SorozatWiki/Kenderessy Szabolcs)

Nem folytatódik azonban A Nagy Fehér Főnök az RTL+-on:

“Ez a sorozat egy cseh adaptáció volt, az eredeti változat írójának pedig kifejezett ars poetica-ja, hogy minden sorozatból csak egy évadot ír. Nem szereti folytatni ezeket a szériákat, mert azt gondolja, hogy egy szezon alatt ő elmeséli azt a történetet, amit el akar mondani. Így A Nagy Fehér Főnöknek Magyarországon sem lesz folytatása”

– nyilatkozta a programigazgató.

Nagyon régóta várják a nézők a Mellékhatás 2. évadát, melynek a bemutatását már többször is elhalasztotta a médiavállalat. Kolosi Péter erre elmondta, hogy az új szezon már teljesen kész van és hamarosan be is mutatják az RTL+ streaming szolgáltatón.

“Mielőtt kitörne a nyár, már képernyőn lesz a Mellékhatás következő évada.”

A Podcast adásban nem csak az RTL+-al kapcsolatban, hanem számos RTL-es tartalomról is tett bejelentést. Nagy visszatérőként újra tartalmat készít a médiavállalat számára Kalamár Tamás, a Barátok közt egykori alapító-producere, aki nagyon hosszú ideig felelt a legendás sorozatért. Ezen kívül a nevéhez fűződik a Szeress Most!, az Oltári csajok és a Bátrak földje is.

“Kalamár Tamás ismét dolgozik, hamarosan már forgatni is fog és az is elképzelhető, hogy már idén találkozhatnak a nézők az új produkciójával. Egy teljesen magyar, saját fejlesztésű napi sorozatot fog készíteni, melyet a főcsatornánkon, az RTL-en mutatunk majd be”

– fogalmaztatott Kolosi Péter a SorozatWikinek.

Lesznek azonban olyan műsorok, amik nem folytatódnak. A szakember úgy látja, hogy a tavalyi évben túl sok volt a gasztro-tartalom az RTL-en, ezért idén kevesebb lesz látható. Az adásban elárulta, hogy 2023-ban nem lesz Mestercukrász és utalt arra, hogy a korábbi bejelentésükkel ellentétben egyelőre nem tervezik A Konyhafőnök VIP új évadát sem. Azt viszont megerősítette, hogy dolgoznak A Konyhafőnök civiles változatán, így az idén is biztosan képernyőn lesz.

Az RTL programizgatója a Podcast adásunkban elárulta, hogy a Balogh Leventével érkező, vadonatúj tavaszi realityjük, az Álommeló napi műsor lesz és az RTL főcsatornáján mutatják majd be. Ezen kívül azt, hogy a Drága örökösökből még hány szezon készült, nem mondta el, de azt bejelentette, hogy a mostani, 5. után elkészítik a sorozat 6. évadát is.

A Kolosi Péterrel készült teljes évértékelő interjú itt hallgatható meg.

hirdetés

Mesterséges intelligencia alkotta az MTVA új műsorvezetőjét

Leleplezték az idei X-Faktor harmadik férfi mentorát

Balázs, Bence, Majka és Joci vezetik majd az RTL 15 év után visszatérő showműsorát

Berendelték az egyik Star Trek sorozat következő évadát

Ezek a vadonatúj filmek érkeznek áprilisban a Netflixre

Ők lesznek az Adom a napom 3. évadának első hetének vendégei