Március végén számoltunk be be arról, hogy a The Witcher című új fantasy sorozat 1. évadát Budapest egyik jellegzetes helyszínén, a Vajdahunyad várában forgatják. Mind Andrzej Sapkowski műveiben, mind pedig a CD Projekt RED-féle videojátékokban hangsúlyosan jelen vannak a kastélyok, így az amerikai stáb jól döntött, amikor a budapesti látványosságra esett a választásuk. A stáb jelenleg is hazánkban tartózkodik, azonban vidékre tették át a székhelyüket.

A 2019-ben a Netflixre érkező produkciót a tatabányai Szelim-lyukban forgatják éppen, amely azért érdekes, mert a történetben komoly szerepet kapnak a kastélyok mellett a sötét barlangrendszerek is. Az olvasók mellett a videojátékosok jól tudják, hogy Geralt sokszor itt mészárolja le a legádázabb szörnyeket és találja meg a legritkább főzeteket. A Szelim-lyuk a Gerecse hat fokozottan védett barlangja közül az egyik, 289 méter magasságban található a bejárata, nem messze a Turul-emlékműtől.

A The Witcher első etapja 8 részes lesz, a főszerepet Az Acélemberből ismert Henry Cavill játssza. A fantasy rajongóknak a közeljövőben jó dolguk lesz, hiszen emellett jön még A Gyűrűk Ura előzményszériája, illetve tévés adaptációt kap a Narnia krónikái is, így mindenki megtalálhatja a neki való szórakozást.

hirdetés
hirdetés

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát