Hétfőn az RTL Magyarország közleményben tiltakozott az új pedofil törvény melegeket érintő módosításai miatt. Ebben leírják, hogy elítélik a homofóbiát és a törvény megszavazása esetén számos filmet és sorozatot csak 18-as karikával, azaz 22 óra után lehetne vetíteni. Ezek között van a Barátok közt, a Szomszédok, a Jóbarátok, vagy épp Billy Elliot, a Philadelphia, a Bridget Jones naplója, vagy akár a Harry Potter-filmadaptációk. A törvényt az országgyűlés azóta megszavazta. A médiavállalat a keddi napon újabb közleményt adott ki a témában, melyben beszámolnak róla, hogy több fontos Magyarországon is jelen lévő tévétársaság is csatlakozott a tiltakozásukhoz.

hirdetés

Köztük van az AMC, akik többek között a Sport1-et, a Sport2-t, az AMC-t, a Film Cafét, a Film Mániát, a Spektrum csatornákat, vagy épp a TV Paprikát üzemeltetik. Szintén csatlakozott az RTL-hez a WarnerMedia, akik itthon az HBO, Cinemax tévéadókat és az HBO GO-t tulajdonolják. Egyetért az RTL álláspontjával a ViacomCBS is, többek között övék hazánkban a Paramount Network, Comedy Central csatornák, a Nickelodeon tévéadók, vagy épp az MTV zenecsatorna is. Rajtuk kívül a FILMBOX adókat üzemeltető SPI International és az A+E Networks UK is csatlakozott a tiltakozáshoz.

Az RTL Magyarország aggasztónak tartja, hogy egy múlt héten beterjesztett törvénytervezet súlyosan sérti a szólásszabadságot, valamint az emberi jogok és alapvető szabadságok védelméről szóló európai uniós egyezmény diszkrimináció tilalmáról szóló rendelkezéseit is. A tervezet aránytalanul és az alapvető szabadságjogokat figyelmen kívül hagyva korlátozná a homoszexualitás bárminemű megjelenítését a médiában, és tiltaná, hogy a kiskorúak eltérő nemi identitású emberekkel találkozzanak a műsorokban, filmekben, vagy akár csak a reklámokban – olvasható a közleményükben.

hirdetés

Ezek lesznek az HBO Max utolsó, májusi sorozatpremierjei

Molnár Áron helyett egy másik sztárboxos indul az RTL által közvetített nemzetközi bokszversenyen

Kiderült, hogy mikor indul a Drága örökösök utolsó évada az RTL-en

Vadonatúj, színészlegendáról szóló minisorozat érkezik az egyik magyar csatornára

Vadonatúj előzetest kapott a jövő hónapban érkező Star Wars sorozat

Még idén érkezik a legújabb Star Wars sorozat a Disney+-ra