A májusi friss sorozatok és évadok után bemutatjuk, hogy milyen új filmekkel bővül a Netflix kínálata ebben a hónapban. Most kevesebb újdonság lesz, mint áprilisban, azonban ismét több nemzet produkciói közül válogathatunk. Drámától kezdve vígjátékon át egészen a thrillerig rengeteg műfaj érkezik a platformra májusban.

hirdetés

Május 6-án három film premierjére is sor kerül. Ekkortól lesz elérhető a Sarah Dessen regényén alapuló Álom két keréken (Along for the Ride). A romantikus film cselekménye szerint az egyetem előtti nyáron a szorgalmas Auden találkozik a titokzatos Elijal, aki segít a lánynak megtapasztalni azt a gondtalan tiniéletet, amelyből egészen addig kimaradt. A produkció eredetileg áprilisban debütált volna. Ezen a napon érkezik egy indiai, western stílusú bosszúthriller, A múlt bűnei (Thar) is. Egy kiöregedett rendőr bizonyítani akar, amikor egy álmos sivatagi kisváros lakóit egy gyilkosság és egy ismeretlen elkövető sorozatos kínzásai tartják rettegésben.

Szintén 6-án kerül be a Netflix kínálatába A leszámolás (The Takedown / Loin du périph) című francia akcióvígjáték. Egy évtized után újból össze kell állnia két, egymástól nagyon különböző zsarunak, hogy egy gyilkossági ügyben nyomozzanak egy megosztott francia városban. A külváros mélyén folytatásának főszerepében a Lupinból és az Életrevalókból is ismert Omar Sy és Laurent Lafitte (Apu vagy anyu?) látható. 11-én jön a platformra A menekülés királya (The Gateway King / Najmro: Kocha, kradnie, szanuje). A lengyel produkcióban egy börtönből való szökéseiről híres, nemzeti hősnek tartott bandita azt fontolgatja, hogy új barátnője kedvéért jó útra tér. A film Zdzisław Najmrodzki élettörténete nyomán készült. Az akció-vígjátéknak 2021 szeptemberében volt a premiere Lengyelországban.

Május 13-án debütál a Rebel Wilson főszereplésével készült Végzős év (Senior Year). Egy félresikerült mutatvány miatt a pomponlány 20 évig kómában volt. Mikor 37 évesen felébred, készen áll rá, hogy megvalósítsa középiskolai álmát, és bálkirálynő legyen. 18-án kerül be a szolgáltató kínálatába A tökéletes család (The Perfect Family / La Familia Perfecta) című spanyol vígjáték. Lucíát először meglepi fia barátnőjének eklektikus családja, de ekkor még nem sejti, hogy ezek az emberek később milyen hatással lesznek az ő tökéletesnek hitt életére. A film először 2021 decemberében jelent meg a spanyol mozikban.

18-án lesz a premiere egy dán romantikus drámának, a Toszkánának (Toscana). Amikor a dán séf Toszkánába utazik, hogy eladja apja vállalkozását, megismer egy helyi nőt, aki megváltoztatja az élethez és a szerelemhez való viszonyulását. A produkciót mindössze 19 nap alatt forgatták le. 19-én érkezik A tökéletes párosítás (A Perfect Pairing), amelyben Victoria Justice játsza a főszerepet. Hogy megnyerjen egy nagy ügyfelet, a rámenős Los Angeles-i borszakértő munkát vállal egy ausztrál juhfarmon, ahol találkozik egy zord és titokzatos helyi lakossal. Egy festői és romantikus vígjáték a Netflix saját gyártású produkciójának, a Szerelem első vendéglátásra (Falling Inn Love) íróitól.

Május 20-tól lesz elérhető A fenébe a szerelemmel is (F*ck Love Too / F*ck de liefde 2) című holland film. A romantikus vígjátékban a boldogtalan szerelmi életükkel küszködő jó barátok egymástól várják a segítséget – nem mindig a legjobb eredménnyel. 23-tól lesz látható egy új török dráma, a Jó utat! (Godspeed / Yolun Açık Olsun). Egy háborús veterán Dalyanba utazik, hogy megakadályozza, hogy a barátja szerelme hozzámenjen egy másik férfihoz, de a gyász és egy harctéri trauma elrontja az utazását. A főszerepet Engin Akyürek alakítja, akit a magyar nézők a Fatmagül és A nagykövet lánya című sorozatokból ismerhetnek.

hirdetés

Ő lett Balogh Levente új asszisztense, megvan Az álommeló 2. évadának nyertese

Kiderült, hogy mikor érkezik az Emily Párizsban 4. évada a Netflixre

Megvan, hogy kik lesznek a Zsákbamacska következő különkiadásának szereplői

5 év után távozhat Gelencsér Tímea a TV2-től

Két új műsorvezető csatlakozik az RTL Reggelihez

Műsorváltozás: lecseréli a The Floor ellenfelét hétfőn este a TV2 (frissítve)