Decemberben az 5. évaddal véget ért a Netflix egyik legsikeresebb nem angol nyelvű sorozata, A nagy pénzrablás (La Casa de Papel), ami továbbra is hatalmas népszerűségnek örvend szerte a világon. A sikernek köszönhetően megannyi embernek a városokon kívül arcok és történetek is eszükbe jutnak, amikor azt hallják, hogy Tokió, Berlin vagy Nairobi. Arról már írtunk korábban, hogy hogyan kaptak ilyen fedőnevet a rablók, azonban azt egészen eddig nem lehetett tudni, hogy miért Lisszabon lett a hozzájuk csatlakozó felügyelő bandaneve.

Itziar Ituño formálta meg Raquel Murillo-t, aki az első két évadban a nyomozást és a túsztárgyalást vezette, amikor a Dali maszkosok betörtek a Spanyol Királyi Pénzverdébe. A felügyelő azonban tudtán kívül beleszeretett a pénzrablást irányító Professzorba, majd a 3. évadban csatlakozott a csapatukhoz. Ez viszont azt is jelentette, hogy az újabb betörés miatt ő is városnevet kellett kapjon. Raquel Lisszabon mellett döntött, a Roster Con január 8-i videóinterjújában pedig elmesélte a színésznő, hogy ő maga vetette fel ezt a kódnevet. Ennek köszönhetően végül ő lett az egyetlen, aki a saját karakterének adhatott nevet, még ha ezt akkor még nem is tudta.

“Nos, egyszer egy interjúban arra kértek, hogy válasszak egy várost, én pedig Lisszabont mondtam. Később pedig – anélkül, hogy tudtam volna, hogy lesz 3. szezon – ezt a nevet adták a készítők Raquel-nek. Azt hiszem kettő közt vacilláltak, Lisszabon és Lima között, de végül emellett döntöttek. Utána azonban arra gondoltam, hogy Bilbaot kellett volna válaszolnom, hiszen onnan származom. De szeretem Lisszabont is” – mondta Ituño.

Fontos hír érkezett az HBO kosztümös sorozatának 2. évadával kapcsolatban

Hosszú idő után új évaddal tér vissza a Black Mirror

Több, mint 25 év után, új formában térhet vissza az Egy rém rendes család

Kiderült, hogy melyik testvérről fog szólni a Bridgerton család új évada

4 évad után elkaszálták a Bűbájos boszorkák remake-jét

3 év szünet után tér vissza az 500 az ATV-re (x)