Október elején egy exklúzív meghívás keretében több napot töltöttem az Álarcos énekes stábjával, melyről a kulisszák mögötti beszámolónk már megjelent az oldalunkon. A látogatás alatt lehetőségem volt beszélgetni mind a 4 nyomózóval, akik egyenként ugyanazokat a kérdéseket tettem fel. A négyes interjúból kiderül, miért vállalták el, hogy detektívek lesznek és mit szóltak ahhoz, hogy második évadra Dancsó Pétert Hargitai Beára cserélték. Elmesélték, hogy mindegyikük máshogy készül a műsor előtt és azt is, hogy véleményük szerint miért ekkor siker az Álarcos énekes.

Miért vállaltátok el az első évad előtt ezt a vadonatúj formátumot?
SEBESTYÉN BALÁZS: Az volt a legnagyobb mozgatórugó, hogy nyomozó még sosem voltam. Annyira beteg és vicces az egész, hogy nagyon szívesen mondtam rá igent. Nem kell túlságosan komolynak lenni, mert közben jókat röhögsz, találgatsz, bedobálsz neveket, közben pedig jó a köztünk lévő kémia. Ezért volt kedvem ehhez az egészhez. Bennem ott motoszkált az is, hogy végre ez egy másik szerepkör, nem műsorvezető vagyok, nem a rádió mikrofonja mögött ülök, hanem bemegyek és mondom a hülyeségeket. Kíváncsi voltam rá, hogy ebben is jó vagyok-e, az Álarcos énekesben pedig kiderült, hogy igen. Magam se értem, hogy lehetek ennyire jó (nevet).

GÁSPÁR LACI: Örültem, amikor felkértek erre a műsorra, nagyon izgalmas dolognak tartottam. Jó dolog benne lenni egy újdonságban. Ilyen jellegű produkció még nem volt Magyarországon, ezért kíváncsi voltam, hogy milyen lesz és hogy milyen leszek benne. A többiek nevében is elmondhatom, hogy az első pillanattól kezdve nagyon jól éreztük magunkat. Balázzsal itt ismerkedtünk meg és azóta is jó barátok vagyunk. Élvezzük ezt az egészet, és nagyon örülök neki, hogy most már másodszor csinálhatjuk ezt együtt.

hirdetés

CSOBOT ADÉL: Itt újra gyerek tudok lenni, örülni a hatalmas és látványos jelmezeknek, és nyomozni. Az Álarcos énekes egy társasjáték, amiben a nézők is részt vesznek, a közösségi oldalakon várjuk a hozzászólásaikat, így folyamatosan együtt gondolkozok velük. Menő formátum, a buliról és az önfeledt szórakozásról szól. Szeretem, hogy Bencével dolgozunk együtt,persze ez már nem az első alkalom, de mégis különleges és örülök, hogy már a második évadnál tart.

HARGITAI BEA: Nem volt kérdés, hogy vállalom, mert nagyon megtetszett, amikor az első évad alatt én is versenyző voltam. Szerethető műsor, amely mindenkihez szól, az ötéves kisfiam is ugyanúgy imádja, mint a nyolcvanéves nagymamám.

A második évadban új nyomozótársat kaptatok, mit szóltatok a váltáshoz?
BALÁZS: Szerintem nagyon jó volt a váltás. Adél mellé érkezett még egy lány, véleményem szerint ennek köszönhetően sokat javult a nyomozók közötti kémia. Nyilván Petinek (Dancsó Péter – szerk.) egy izgalmas kirándulás volt egy új műfajba az Álarcos énekes és jó is volt vele a közös munka, de megértem, hogy úgy érezte, hogy ebben egy kör volt. Amikor hallottuk, hogy Bea lesz az új zsűritag, abszolút örömmel fogadtuk. Lacival is nagyon jól működik együtt, szerintem Adélt is nagyon kedveli, nagyon sokat lehet vele röhögni. Nem utolsó sorban pedig tudni kell Beáról, hogy nagyon önironikus, lehet vele viccelni, érti a humort és ezt szeretjük benne. Nagyon kell ebbe a műsorba, hogy az ember magán is tudjon röhögni, és nyomozóként ne vegye túl komolyan saját magát. Bea abszolút partner ebben. Ha tudsz magadon nevetni és hagyod, hogy a többiek is ezt tegyék, akkor lesz ebből egy igazán jó hangulatú show. Elsőre egyébként ijesztő volt, mert hozta a listáját, de mondtam Lacinak, hogy nyugi. Előbb-utóbb ki fog futni a nevekből, és akkor eljön a mi időnk.

LACI: Megváltoztak az erőviszonyok, már két csaj van. Emiatt nekünk, férfi nyomozóknak nagyon kell kapaszkodnunk az első néhány adásnál. Később érdekes volt, mert azt tapasztaltuk, hogy Adél sokszor ráérzett arra, hogy ki van a maszk mögött, de a két lány elvitte egymást rossz irányba. Ettől függetlenül nagyon szeretek Beával dolgozni és nagyon örülök, hogy csatlakozott a nyomozók közé!

ADÉL: Örültem, mert így már nem egyedül képviselem a nyomozók közt a „női energiát” Nagyon megszerettem Beát, jól egymásra tudtunk hangolódni. Az Álarc mögöttet is közösen vezetjük, amely az Álarcos énekes háttérműsora, ahol a leleplezett versenyzőket faggatjuk ki.

BEA: Szereplőként más volt, a színpadról nézni őket. Amikor maszkban állsz, és kuncogsz magadban a hülye tippjeiken, az nagy élmény. Olyanokat mondunk másokra, hogy biztosan röhögnek rajta az álarc mögött. Nagyon hamar sikerült beilleszkednem a nyomozók közé, Balázzsal már dolgoztam együtt, de Lacival is ismerjük egymást régebbről. Adéllal még soha nem találkoztunk, de azt gondolom, hogy nagyon gyorsan egymásra hangolódtunk. Nagyon különbözőek vagyunk, a humorunk és a habitusunk mégis hajaz a másikéra. Ezért jól kijövünk. Remélem a tévéképernyők előtt is látszódik, hogy nagyon jól érezzük magunkat együtt.

Hogyan készültök a műsorra az egyes adások előtt?
BALÁZS: A legfontosabb, hogy az ember megpróbálja összegyűjteni a neveket. Sokszor olvasunk különböző kommenteket, de aztán ezekről is általában kiderül, hogy a kommentelők sincsenek jó nyomon. Mindig kell lennie egy-két új névnek, akiket be tudunk dobni. Nyilván azért, ha valakiről nagyon érezzük, hogy ő lehet a maszk alatt, akkor azon nem akarunk változtatni. Ez a műsor nem igényel túl sok felkészülést, így a felvételek alatt nem is szoktam ezzel foglalkozni, a benyomás a legfontosabb.

LACI: Könnyedén kell hozzáállni, mert ha ráfeszülünk, akkor nagyobb eséllyel tévedünk. Az első évadnál sokkal többet készültem. Nem éltem meg a pillanatot, hogy mi történik és nem erre koncentráltam. Később azonban rájöttem arra, hogy ez nagy hiba volt. Rá kell érezni, el kell engednem magam, becsukni a füzetet és improvizálni. Persze időnként a füzet sem rossz, mert tudok belőle mazsolázni.

ADÉL: Előtte nem nagyon lehet készülni, ez a nyomozásról szól, arról, hogy látjuk a jelmezeket, halljuk a hangjukat, látjuk a mozgásukat és a nyomokat. Közben kell a műsorra koncentrálni. Nagyon figyelek a kommentekre, az emberek írogatnak hasznos dolgokat, tippelgetnek. Nagyon sok mindenkit megkérdezek, próbálok utánanézni az ötleteimnek. Bencével is gyakran szoktam erről beszélgetni, ő ott áll mellettük a színpadon, így több a benyomása róluk. Nyilván ő nem tippelhet, de nekem néha segít picit.

BEA: A felvételek előtt nagyon felkészültem, mert tíz éve Prágában élek és kiesett ez az időszak azzal kapcsolatban, hogy kik az aktuális közszereplők, sztárok, celebek, énekesek. Fel kellett hoznom magam, mert muszáj volt tudnom, hogy kiről beszélnek a többiek. Nyáron sokat készültem, RTL-es sorozatokat, X-Faktorokat és Youtube-videókat néztem. Eközben jegyzeteltem, és kategóriákba szedtem az ismertségeket, mint például;, lányok-fiúk, zenészlányok-zenészfiúk. A sorozatoknál is ugyanezt tettem. Csináltam egy olyan kategóriát is, amelyen azok szerepeltek, akik nem lehetnek a maszkok mögött. Az adások között már egyre nehezebb készülni, új ötletekkel előállni Most sokszor olyanok állnak előttünk, akikről lövésünk sincs, hogy ki lehet.

Az Álarcos énekes az idei év legnézettebb műsora. Szerintetek miért szeretik ennyire az emberek?
BALÁZS: Attól jó műsor, hogy a nézők is velünk együtt nyomoznak és a gyerektől a nagypapáig, mindenki tudja nézi. Ennek a műsornak szerintem az a legnagyobb titka, hogy összehozza a családokat, megint generációs élménnyé tette a tévézést. Visszahozta azokat az időket, amikor még nem volt internet és mindenki együtt nézte a Dallast, vagy épp a Barátok köztöt.

LACI: A nézők nagyon szeretik, hogy sokszor hülyeségeket mondunk. A karrierem során szeretek mindent előre megtervezni, ebben a műsorban viszont nem lehet. Tényleg nincsen semmi megrendezve, rengeteget improvizálunk, és sokszor vagyunk vakon. Ez a bája az egésznek, hogy benézzük, hogy ki lehet a maszk mögött. Az Álarcos énekest egyébként nálunk a gyerekek is imádják, ez egy egész estés program. Ha én is otthon vagyok, hozzuk a popcornt és együtt nézzük.

ADÉL: A lendülete és a játékossága miatt. Minden héten látványos produkciókat és jelmezeket látnak a nézők, ez pedig szerintem nagyon be tudja őket rántani a képernyő elé. Én is szívesen nézem otthon, és az első perctől kezdve imádtam. Rengeteg barátomtól hallom ugyanezt, az Álarcos énekest mindig megnézik, találgatnak otthon, egyeseknek külön füzetük van erre. Felnőtt emberekről beszélünk, akik képesek otthon velünk együtt nyomozni.

BEA: Ez nem egy rétegműsor, kortól és nemtől függetlenül mindenkihez szól. Egy totyogós kicsi gyerek is imádja, mert látványos maszkok vannak a műsorban és még énekelnek is benne. A tinédzserek a halálba röhögik magukat rajta. Az idősebbeknek is szól a látványvilága a színpadi elemei. A kíváncsiságra épít az Álarcos énekes, az emberek pedig szeretnek találgatni, így ez sokat számít, ha műsor sikeréről van szó.

Hogyan őrzik és rejtegetik a szereplőket az Álarcos énekes forgatásán? A nemrég megjelent exklúzív forgatási beszámolónk itt olvasható.

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban