Idén ősszel két év után visszatér az X-Faktor az RTL-re. Áprilisban egyesével jelentették be, kik lesznek a tehetségkutató 12. évadának mentorai. Gáspár Laci továbbra is a nagyszabású showműsor zsűritagja lesz, hozzá pedig csatlakozott Tóth Andi, Majka és Valkusz Milán. Július elején leleplezték, hogy ismét Miller Dávid lesz a tehetségkutató házigazdája, néhány nappal később pedig kiderült, hogy idén kap egy műsorvezetőtársat, Pápai Joci személyében. Most pedig újabb részletek derülhettek ki az idei szezonról.

hirdetés

A Media1-et megkereste egy olvasójuk, aki azt állítja, hogy az X-Faktor 2024-es évadában már nem lesznek Mentorház adások. Állítása szerint már a Táborban kiderül, hogy kik kerülnek be az élő show-ba, melyet elvileg már le is forgattak. Az információval kapcsolatban a hírportál megkereste az RTL-t. A médiavállalat a Media1-nek adott válaszában elismeri, hogy megváltozik a tehetségkutató struktúrája, de azt nem erősítették meg, hogy ez valóban a Mentorház adásainak elhagyását jelentené.

A döntés azonban logikus lenne. A SorozatWiki visszanézte a saját nézettségi adatokról vezetett, több évre visszamenő adatbázisát és kielemezte az X-Faktor előző két évadának eredményeit. Az adatokból azt látjuk, hogy a nagyszabású showműsor 2021-es és 2022-es szezonjaiban a felvett adások közül (Válogató, Tábor, Mentorok háza), a Mentorok házát nézték a legkevesebben. Így simán lehet, hogy valóban elhagyják ezeket a részeket és valamilyen másfajta adásokkal pótolják.

hirdetés

Hétfőtől minden hétköznap esti produkciót érintő műsorváltozás lesz az RTL-en

Ők lesznek az Adom a napom 4. évadának harmadik hetének vendégei

Vadonatúj előzetest kapott Billy Bob Thornton SkyShowtime-ra érkező sorozata

Somos András visszatér az ATV-re

Reagál a TV2 az RTL-re, náluk is műsorváltozás lesz szombat este

Kiderült, hogy folytatódik-e Selena Gomez Disney+-on látható sorozata