Két hónap múlva megszűnik a Pesti TVtudta meg a Media1. A hírportál információi szerint már ki is mentek az első ezzel kapcsolatos hivatalos értesítő dokumentumok a csatornát üzemeltető Progress Média Hungary Kft.-től a műsorterjesztő vállalatokhoz. Ezek alapján, az oldal szerint a Pesti TV 2022. július 10-én 24:00-kor sötétül el örökre, azaz fejezi be működését.

hirdetés

A Media1 telefonon utolérte Vaszily Miklóst, a Progress Média Hungary Kft. társtulajdonosát, akitől kérték, erősítse meg vagy cáfolja az információt, de ő nem kívánta kommentálni az értesülést. A Media1 azonban egyéb forrásai révén 100 százalékos bizonyossággal állítja, hogy a Pesti TV megszűnik az említett időpontban.

A Pesti TV megszűnésének egyik fő oka a rossz nézettség lehet. A Kreatív januári-februári számában megjelent, tavalyi évet összefoglaló nézettségi elemzésből jól látszik, hogy 2021-ben főműsoridőben (19-23 óra), a tévéadó csak a 69. “legnézettebb” csatorna volt 0,13 százalékos közönségaránnyal, míg teljes nap a 0,1 százalékot sem érte el. A két fő konkurense azonban sikeres tud lenni, tavaly a HírTV-t egész nap négyszer ennyien, az ATV-t pedig hétszer ennyien választották.

Frissítés: Cikkünk megjelenése óta a PestiSrácok.hu hivatalosan is megerősítette, hogy július 11-én megszűnik a PestiTV. A műsorkészítés május végéig folytatódik, utána már csak ismétlés lesz látható a csatornán.

hirdetés

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre