Hétről hétre beszámolunk a TV2 és az RTL Klub közötti esti nézettségi versenyről. Itt a TV2 jó ideje nagyon rosszul áll, van azonban egy másik napszak, ahol régóta remekelnek. A Mokka évek óta komolyabb konkurens műsor nélkül simán vezette a reggeli sávokat, ebbe akart bezavarni idén tavasszal az RTL Magyarország. Húsvéthétfőn tért vissza a megújult Reggeli, de mint nem sokkal később megírtuk, nem nagyon bír a Mokkával. A TV2 azóta folyamatosan küldi ki a sikerközleményeket – érthető is, hisz az főműsoridős adatokra nem lehetnek büszkék -, de a legújabb azért is érdekes, mert nagyjából egy hónapja látható újra a Reggeli. Ennyi idő után már jól látszik, hogy az RTL műsora bukás, 18-49-ben 1,7-szer annyian választották a Mokkát, mint a Reggelit és a többi fontosabb korosztályban még nagyobb a különbség. Részletek a TV2 közleményében:

Továbbra sincs népszerűbb reggeli műsor a TV2 Mokkánál. Az új felállásban, új műsorvezetőkkel, a konkurens RTL Reggeli műsorának indulása óta (április 17.), a kiemelt célcsoportban (18-59), átlagosan több mint kétszer annyi embert ültet a képernyők elé a Mokka (64 ezer fő) mint a fő vetélytárs műsora, a Reggeli (29 ezer fő).

A Mokka idősávjában a TV2 a 18-59-es korosztálynál 16,5 százalékos teljesítménnyel közel 10 százalék ponttal magasabb közönségarányt ér el átlagosan, mint a 6,7 százalékos eredménnyel rendelkező RTL Klub. A Mokka nézőszámbeli fölénye múlt hét hétfőn (54 ezer fő) és pénteken (52 ezer fő) volt a legmagasabb. A Mokka Közönségaránya hétfőn 19,2 százalék volt a Reggeli 4,8 százalékához képest, pénteken pedig 19,1 százalék volt szemben a konkurencia 4,7 százalékával.

hirdetés

A teljes lakosság körében a Mokka előnye még jelentősebb. Az elmúlt 1 hónapban a 22 adásból tizenegyszer 15 százalék pontnál nagyobb volt a két csatorna közti közönségarány különbség a műsor ideje alatt. A TV2-es magazin átlagos adásának nézőtábora (169 ezer), háromszor akkora, mint a Reggelié (56 ezer).

A 18-49 éves korcsoportban is tetemes (1,7-szeres) a Mokka nézőszámbeli előnye. Múlt hét hétfőn és kedden pedig a két kereskedelmi csatorna közönségarány különbsége meghaladta a 10 százalék pontot e reggeli műsorsávban.

hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része