Az RTL délutánjai már a Barátok közt másfél évvel ezelőtti megszűnésekor sem álltak jól, de azóta végképp összeomlottak és minden török sorozatuk megbukott. Jó példa erre, hogy a múlt héten Az örökség ára az RTL-en több napon is gyalázatos, 1 százalék alatti teljesítményt nyújtott. Mindeközben az Összetört szívek a TV2-n 10-15 százalék között hozott, de a csatornának tavaly több török szériája is 20 százalék feletti közönségarányokat ért el. Mostanra odáig jutott az RTL, hogy 16-18 óra között, számos kábelcsatorna is megelőzi, melyet úgy néz ki, hogy most untak meg. Január 23-tól ugyanis komoly stratégiai- és műsorváltozás lesz 12 és 18 óra között az RTL-en. Lényegtelen sávokba száműzik az új török produkcióikat és egy-egy korábban már bemutatott amerikai és magyar szériára helyezik a hangsúlyt.

hirdetés

Január 23-tól, hétköznaponként A sors játéka 3 és fél órával korábbra kerül. A török széria innentől 15:25 helyett, pontban 12 órakor folytatódik. Az örökség ára jelenleg az RTL délutánjának legkiemeltebb sávjában, a Híradó előtt kerül képernyőre. Azonban ezt a szériát is jóval előbbre pakolják és 16:40 helyett, 13:10-től lesz látható. Az Everwood ismétlése a pedig 12:55-ről, 14:30-ra kerül. Az igazán meglepő változást azonban a két fő, délutáni sávjukban lépik meg.

15:30-kor megjelenik Az újonc (The Rookie) című, 2018-as amerikai humoros krimisorozat az RTL-en. A Castle sztárjának (Nathan Fillion) saját szériája az elmúlt években a VIASAT3-on és az AXN-en volt látható, illetve tavaly novemberben az RTL jóvoltából streamingen is debütált. A SorozatWiki megfigyelése alapján, a platform toplistái szerint egy ideig Az újonc lehetett az RTL+ legnézettebb külföldi produkciója. A sorozat középpontjában John Nolan áll, aki egy sorsfordító esemény után elhatározza, hogy beteljesíti az álmát, és idősebb kora ellenére rendőrnek áll.

16:40-re pedig érkezik Bátrak földje, RTL-es napi sorozat ismétlése. A kosztümös telenovella 2020 januárjában indult, 80 részen keresztül volt látható és az év áprilisában ért véget. A produkciót azóta nem vetítették a főcsatornán, de kábeles ismétlése volt már. A széria 1865-ben játszódik és egy szerelmi négyszög történetét követi nyomon: egy bárókisasszony, egy hű szolgálólány, és két rivális férfi küzdelmét az igaz szerelemért.

A Fókusz 12 órás ismétlése és A mentalista 14:10-es, sokadik újravetítése teljesen kikerül a műsorrendből. Érdekes lesz látni, hogy az RTL ezzel a teljesen új, délutáni programstruktúrával tud-e érdemi nézettséget növelni, a Híradó előtti sávokban.

hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna