A tévétörténelem legnagyobb csatáját ígérték a Trónok harca készítői a 8. évad előtt, a deresi ütközet azonban sokaknak okozott csalódást. Pedig az epizód egy komoly csavarral ért véget, amely még a legtapasztaltabb nézőket is meglepte. Arya Stark ugyanis lesből támadva megölte az Éjkirályt, ezzel pontot tett a Mások hadjáratának végére. David Benioff és D. B. Weiss produkciója Havas Jon halála óta már nem támaszkodik A tűz és jég dala regénysorozatra, amelynek utolsó két könyve emiatt jócskán eltérhet majd a tévés verziótól.

George R. R. Martin meghagyta a Trónok harca alkotóinak, hogy milyen fordulatokat muszáj beletenniük a szériába. A már említett, a Mások vezére ellen elkövetett orvgyilkosság viszont szinte biztosan kimarad majd a 6. és 7. regényből is. A tűz és jég dala könyvekben ugyanis az Éjkirály csupán mítoszként létezik. Egy mese az Éjjeli Őrség 13. parancsnokáról, amelyet Öreg Nantól hall Bran Stark. A férfi beleszeret egy jeges bőrű, kék szemű nőbe, akivel aztán varázslatot és megfélemlítést használva, 13 éven keresztül uralkodik, majd a Starkok a vadakkal összefogva győzik le őket és meg is ölik az Éjkirályt. A róluk írt feljegyzéseket megsemmisítik, így A tűz és jég dala jelenkorára már nem marad túl sok információ róluk.

Habár Arya Stark egyik legfontosabb gyilkossága vélhetően kimarad a könyvekből, a végső döntés, azaz, hogy Bran Stark lesz végül Westeros ura, mindenképpen a történet része lesz. Erről korábban Isaac Hempstead-Wright is nyilatkozott, aki május végén elárulta, Martintól származik az ötlet, hogy a tragikus sorsú Stark fiú legyen a király. A rajongóknak biztosan izgalmas lesz a könyves lezárást is olvasni majd, hiszen Havas Jon, Daenerys és Cersei sorsa is nyitott kérdés egyelőre.

28. heti nézettség - Tarolt a Barátok közt utolsó epizódja

3 rövid előzetes érkezett a Keresztanyu 2. évadához

A Netflix megmentheti a 3. évad után elkaszált sorozatot

Kiderült, hogy ki lesz a visszatérő Nagy Ő műsorvezetője

Az HBO új sorozata drágább lehet a Trónok harcánál

Hogyan lehet díjmentesen használni az RTL Most+-t? (x)