Az HBO eddig mindent elkövetett annak érdekében, hogy semmilyen spoiler ne szivárogjon ki a Trónok harca 8. évadáról. A stáb többször is nehéz helyzetbe került azonban, hiszen Sophie Turner nyilatkozata alapján a paparazzik drónokkal repültek be a Belfastban található díszlet fölé, hogy képeket készítsenek. Az Entertainment Weekly stábja a Deresnek is otthont adó Titanic Studiosban járt tavaly áprilisban és több érdekességet is megírtak most a tévétörténelem eddigi leghosszabb csatájának ígért ütközetről. Vladimir Furdik magyarországi látogatása során a SorozatWiki jelenlétében spoilerezte el, hogy a 8×03-as részben várható az egy epizódnyi hosszúságú összecsapás. Most az is kiderült, hogy a sorozat legnagyobb sztárjai hogyan élték meg a 11 héten keresztül tartó éjszakai forgatásokat.

“Az eddigi évek alatt mindig kimaradtam a nagy csatákból. Vicces, mert Arya Stark az egyik legedzettebb karakter a Trónok harcában. Most kóstolhattam bele a sorozat ezen oldalába és rögtön mély vízbe ejtettek. Heteken keresztül úsztam a piszokban és művérben, ennyi idő alatt az ember meg is betegedhet a hidegben, de próbáltam magamra vigyázni. Mentálisan és fizikailag is kikészített a Másokkal vívott csata” – árulta el Maisie Williams a helyszínen. Az eredeti cikkből hivatalosan is kiderül, amit eddig csak sejthettünk, miszerint Deresnél csapnak össze az emberek az Éjkirállyal és a Starkok súlyos veszteségeket szenvednek majd el.

Iain Glen, aki Ser Jorah Mormontot játssza a sorozatban arról beszélt, hogy a legnagyobb megpróbáltatást számára az jelentette, hogy legtöbbször reggel 7-kor kerültek ágyba, a színészek pedig nehezen alkalmazkodtak a megváltozott élettempóhoz. “A forgatás után mindenki amiatt imádkozott, hogy soha többet ne kelljen még csak hasonlót se csinálnia” – tette hozzá a marcona Vérebet alakító Rory McCann.

Miguel Sapochnik, az epizód rendezője arról beszélt, hogy amikor a csata forgatására készült, próbálta megtalálni a filmtörténet eddigi leghosszabb leforgatott ütközetét. “A leghosszabb, amit találtam, a Helm-szurdoki csata volt A Gyűrűk Urában, közel 40 perces. Az elsődleges szempont, amit fontosnak tartottam az volt, hogy megtaláljuk, mennyi vérengzést tud feldolgozni egy átlagos néző. Hogy mikor jön el az a pont, amikor elfárad a hosszú ütközettől” – mondta el az alkotó.

hirdetés

Az EW újságírói éppen egy olyan jelenet forgatását látták, amikor a karaktereknek sokat kellett állniuk és fizikailag nagyon megterhelő napjuk volt. Az egyik főszereplő nem is bírta, elájult, így orvost kellett hívni hozzá. David Benioff és D. B. Weiss természetesen korábban elengedték a színésznőt, de biztosították a sajtó képviselőit arról, hogy nem minden nap volt ennyire kemény. A csatát rövidebb részletekben vették fel, így akadtak nyugodtabb és pihentetőbb napok.

Az amerikai lap exkluzív cikke eredeti nyelven is elolvasható, alább mutatunk 16 címlapfotót és új képeket a főszereplőkről, amelyeket az Entertainment Weekly tett közzé:

a
a
a
a
a
a
a
a
a
a
a
a
a
a
a
a

hirdetés

A héten véget ér az RTL jelenlegi legnézettebb műsora

Pár hét múlva, több RTL-es felületen is indul a ValóVilág 12. évada

Erdőtűz ütött ki az Ázsia Expressz forgatási helyszínén

Mesterséges intelligencia alkotta az MTVA új műsorvezetőjét

Leleplezték az idei X-Faktor harmadik férfi mentorát

Balázs, Bence, Majka és Joci vezetik majd az RTL 15 év után visszatérő showműsorát