Az HBO nemrég arról adott hírt, hogy berendelték a Trónok harca első testvérsorozatának pilotját, melyet Jane Goldman készít. Azóta kiderültek az első konkrét részletek is a spinoffról, most pedig informátoroknak köszönhetően azt is tudjuk, hogy jó eséllyel miről fog szólni a másik pilot, amely Westeros világában játszódik. A kiszivárgott részletek alapján a produkció Empire of Ash (A hamu birodalma) címre hallgathat majd, az alkotó Max Borenstein lesz és már most 5 évadra terveznek a történettel.

A kábelcsatorna több előzménysorozaton is dolgozik, ezek közül a rajongók már régóta azt tippelték, hogy az egyik Valyria bukásáról szólhat. A még be nem rendelt Empire of Ash épp a kultikus városról szólhat a pletykák alapján, teli lesz sárkányokkal, illetve a feltörekvő és ekkor még apró Targaryenek történelmével is jobban megismerkedhetünk. Valyria sokban emlékeztet Rómára, hiszen mindkét birodalom a politikai, a közösségi és a gazdasági viszályok miatt vált az enyészet áldozatává. A Targaryenek otthonát egy szupervulkán pusztította el végleg, mivel az Empire of Ash ennek az eseménynek a felvezetése lesz, így itt is látványos képsorokra és rengeteg drámára számíthatunk.

Érdekesség, hogy a széria a hírek alapján nem csak Valyriában, de Sothoryosban is játszódhat majd, mely Afrika Trónok harca-beli változata George R. R. elmondása alapján. A produkció pilot epizódjának forgatását Miguel Sapochnikra bízhatják majd, a rész elkészítése pedig a beszámoló alapján közelebb van, mint gondolnánk. Elképzelhető, hogy az HBO a Long Night (Hosszú éjszaka) és az Empire of Ash között fog dönteni és ezek közül kerül ki a Trónok harca első előzményszériája. Izgalmas csata lesz, mire döntésre jut az HBO, hogy melyik produkciónak adnak egész évados berendelést.

hirdetés
hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban